ȘTIRI

Guvernul a aprobat Acordul de parteneriat 2014-2020. Actul va fi trimis Comisiei Europene

El a precizat că este vorba de „prima versiune oficială” a Acordului şi şi-a exprimat speranţa că documentul va fi semnat în maximum trei luni, perioadă în care oficialii de la Bruxelles pot transmite observaţiile necesare. Acordul stabileşte mai multe priorităţi de finanţare, respectiv competitivitatea, oamenii şi societatea, infrastructura, resursele, administraţia şi guvernarea.

Alocările propuse sunt: de 9,5 miliarde euro pentru Programul Operaţional privind Infrastructura Mare, 6,6 miliarde euro pentru Programul Operaţional Regional, 4,2 miliarde euro pentru Programul Operaţional Capital Uman, 553 milioane euro pentru Programul Operaţional Capacitate Administrativă, 1,2 miliarde euro pentru Programul Operaţional Competitivitate, 265 milioane euro pentru Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, 452 milioane euro pentru programe de cooperare transfrontalieră, 8 miliarde euro pentru Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală.

Teodorovici a arătat că nu este convenită încă alocarea pentru Programul Operaţional Pescuit, iar, în funcţia de perfomanţa în absorbţie, România are o rezervă de 1,82 miliarde euro pe care o poate accesa. Ministrul a mai arătat că, în luna mai, vor fi transmise formal CE şi documentele privind programele operaţionale.

Sursa: Mediafax


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button