Guvernul a adoptat înainte de Crăciun patru Ordonanțe de Urgență

de:
23 dec. 2014
0 Afișari
Guvernul a adoptat înainte de Crăciun patru Ordonanțe de Urgență

Cele patru ordonanțe de Urgență vizează modificarea pieței de capital, disciplina financiară în companiile de stat și altele, anunță hotnews.ro.

Odonanțele aprobate de Guvern în ședința de marți: OUG privind modificarea legislatiei privind piata de capital, OUG privind intarirea disciplinei financiare la nivelul companiilor de stat, OUG privind masuri in domeniul procedural fiscal si OUG privind modificari in sistemul de interventii in situatii de urgenta. Ce acte normative a aprobat Guvernul inainte de Craciun.

Ordonante de Urgenta

ORDONANTA DE URGENTA pentru modificarea si completarea Legii nr.297/2004 privind piata de capital
Ordonanta de urgenta adoptata de Guvern urmareste eliminarea barierelor care impiedica in prezent intrarea Romaniei in grupul pietelor de capital emergente. Reglementarile din actul normativ vizeaza, in principal:
– facilitarea accesului la piata de capital din Romania;
– respectarea drepturilor investitorilor (la vot si la dividende);
– guvernanta corporativa a emitentilor si transparenta acestora;
– simplificarea regimului ofertelor publice si al listarilor de actiuni si obligatiuni;
– eliminarea unor prevederi restrictive birocratice.

ORDONANTA DE URGENTA privind modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr.26/2013 privind intarirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitatile administrativ-teritoriale sunt actionari unici sau majoritari sau detin direct sau indirect o participatie majoritara, precum si pentru modificarea unor acte normative
Prin Ordonanta de urgenta adoptata de Guvern se reglementeaza unele aspecte nereglementate sau care au generat interpretari. Dintre acestea, mentionam:
– reglementarea exceptarilor si pentru agentii economici aflati sub autoritatea unitatilor administrativ-teritoriale;
– redefinirea castigului mediu brut lunar pe salariat, prin eliminarea cheltuielilor reprezentand participarea salariatilor la profitul anului precedent;
– reglementari in cazul insolventei si lichidarii;
– obligatia de a transmite catre MFP de fundamentari, analize, situatii si rapoarte;
– aplicarea sanctiunilor in cazul nerespectarii prevederilor legale.

ORDONANTA DE URGENTA pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvern stabileste o serie de reglementari legate, in principal, de introducerea obligativitatii utilizarii de aparate de marcat cu jurnal electronic de catre operatorii economici si eliminarea aparatelor de marcat cu rola jurnal. Aceasta schimbare va fi implementata treptat, pana in august 2016, si urmareste diminuarea drastica a evaziunii fiscale.

ORDONANTA DE URGENTA pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul managementului situatiilor de urgenta si al apararii impotriva incendiilor. Guvernul a adoptat aceasta Ordonanta de Urgenta.

Cookies