Guvernul interzice gratuităţile la ţigări şi la alcool

de:
01 mart. 2014
6 Afișari
Guvernul interzice gratuităţile la ţigări şi la alcool

Decizia a fost luată de Guvern printr-o ordonanţă de urgenţă care modifică actualul Cod Fiscal.

Ordonanţa prevede că, prin derogare de la prevederile Ordonanţei privind comercializarea produselor, vânzările cu prime către consumator nu se aplică pentru produsele accizabile supuse regimului de marcare prin timbre sau banderole prevăzute la articolul 206, alineat 61, din Codul Fiscal. Produsele menţionate la acest articol sunt băuturile fermentate, altele decât bere şi vinuri, produse intermediare şi alcool etilic, şi tutunul prelucrat, scrie mediafax.ro.

Motivaţia Guvernului este că această practică comercială, sub forma vânzărilor cu prime, conduce la diminuarea veniturilor bugetare în cazul anumitor produse accizabile.

Legislaţia în vigoare defineşte vânzarea cu prime drept acea practică comercială prin care, la vânzarea sau oferta de vânzare de produse/servicii, se oferă consumatorului cu titlu gratuit, imediat sau la un anumit termen, prime sub forma unor produse/servicii.

În opinia Executivului, acest tip de vânzări sunt atractive pentru consumatori, reprezentând o invitaţie deschisă la fumat, în cazul produselor din tutun.

Pentru a revolva problema, Guvernul a decis să intervină în comerţ şi să restricţioneze această practică, prin modificarea Codului Fiscal.

Cookies