Gurmanzii sunt invitați la târgul „Produse românești de Crăciun în București”. E în curtea Ministerului Agriculturii, de pe 16 până pe 19 decembrie

14 dec. 2022
215 afișări
Gurmanzii sunt invitați la târgul „Produse românești de Crăciun în București”. E în curtea Ministerului Agriculturii, de pe 16 până pe 19 decembrie
Gurmanzii sunt invitați la târgul „Produse românești de Crăciun în București”. E în curtea Ministerului Agriculturii, de pe 16 până pe 19 decembrie. Sursa imagine: Inquam Photos / George Călin

Slănină, jumări, cârnați de porc, prăjituri, iar lista continuă. Gurmanzii și pofticioșii sunt așteptați cu produse specifice sărbătorilor de iarnă la târgul „Produse românești de Crăciun în București”, organizat în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Târgul „Produse românești de Crăciun în București” | 16-19 decembrie

În perioada 16-19 decembrie 2022, în curtea Ministerului Agriculturii, are loc târgul „Produse românești de Crăciun în București”. Vizitatorii vor avea ocazia să redescopere tradiția preparatelor specifice Crăciunului, a valorilor românești autentice, transmise din generație în generație.

Astfel, bucureștenii care vor decide să treacă pragul târgului vor găsi o varietate de mâncare gătită specifică sărbătorilor de iarnă, care satisface toate gusturile: cârnați de porc la grătar, sarmale din carne și sarmale de post.

Câteva dintre produsele românești, prezente la târg, atestate ca produse tradiționale de către MADR (din diferite regiuni ale țării): slănină afumată, cârnați de porc, caltaboș, jumări, cârnați și tobă de casă, lebăr, jambon și mușchi de porc afumate, lactate și brânzeturi, produse din pește, cozonac, prăjituri și băuturi spirtoase. Totodată, din arealul zonei montane, vizitatorii vor găsi aici o gamă largă de brânzeturi, dulcețuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă.

„De asemenea, producătorii agricoli vor comercializa ulei de floarea-soarelui presat la rece, diverse sortimente de miere şi produse ale stupului, fructe și legume de sezon, precum și diverse produse obținute din lavandă, provenite din fermele proprii”, transmite MADR.

Produse românești recunoscute pe scheme de calitate europene

Aici, bucureștenii vor putea să achiziționeze produse agroalimentare românești recunoscute pe scheme de calitate europene: Magiun de prune Topoloveni (Indicație Geografică Protejată), Telemea de Sibiu (Indicație Geografică Protejată), Scrumbie de Dunăre afumată (Indicație Geografică Protejată), Salată cu icre de știucă de Tulcea (Indicație Geografică Protejată), Salată tradițională cu icre de crap (Specialitate Tradițională Garantată). Totodată, de la târg nu va lipsi plăcinta dobrogeană, produs ce se află în curs de dobândire a protecției europene ca Indicație Geografică Protejată.

Atmosfera va fi compleată de artiști de la Ansamblul Folcloric „Doina Oltului”.

Evenimentul are loc în perioada 16-19 decembrie 2022, în intervalul orar 09:00-19:00.

Cookies