Gura lumii, slobodă. Vorbe la ceas de seară pe traseele STB

18 apr. 2024
2206 afișări
Gura lumii, slobodă. Vorbe la ceas de seară pe traseele STB
Gura lumii slobodă, vorbe la ceas de seară pe traseele STB

De prin STB: Strategii de cuplu, dileme educaționale, trenduri vestimentare și nenorociri dătătoare de coșmaruri. Nu sunt temele unui concurs de scenarii, ci subiectele conversațiilor de pe traseele STB. Călătorii îți umplu drumurile prin oraș cu replici care i-ar face invidioși chiar și pe stand-up comedians.

Câteodată, „indiciile” pe care ți le dă cineva cu privire la terți sunt cel puțin zăpăcitoare. E și cazul tânărului înaaalt și slaaab, care-i explică prietenei care e situația, la telefon:

– Da’ e una superbătrânicioasă acolo! Arată ca o Ghionoaie!!! Nu aia înaltă, nu Capra! Cealaltă! Deci, ce vrei de la cofetărie? Îmi zici tu sau îți iau eu așa, la talent?

Alegerile sunt întotdeauna dificile. Cu excepția cazurilor în care ți le simplifică chiar părțile implicate. O fată îi povestește alteia care-i diferența între a avea un animal de companie și a avea un iubit: „Am avut și pisică, sigur c-am avut! Dar necesita mai puțină mentenanță! Cu Dragoș e altceva, că el nu-i high maintenance, e destul de înțelegător”. 

(Bravo, domnule: 1-0 pentru Dragoș, în meciul cu pisica).

Doi școlari schimbă impresii pe linia 421 

– Băi, nu mai pot cu notele astea de rahat…

– Eu știu ce ai de făcut, ca să nu-ți pună tot așa, în continuare!

– Ce?

– Să stai liniștit la ora ei!

– Am încercat, frate… Degeaba! Ieri vorbeau terminații ăia din fața mea și tot de mine s-a luat! Că de ce îi disturbez ora! Așa a zis, „îi disturbez”. Degeaba încerc io acum să stau nemișcat la ora ei, cred că-i prea târziu.

Doi soți au o discuție pe teme de fashion. Totul pornește de la o pereche de pantofi abia cumpărați de doamnă.

– Cum sunt ăștia, te strâng?

– Nu, i-am luat 40 și sunt tocmai buni! Cizmele alelalte le-am luat 40 și sunt mari.

– Păi și ce faci cu ele?!

– Le mai am pe alea de iarnă, da’ mai de primăvară!

– Nu te mai las să-ți iei nimic!

– Aoleu!

– Păi dai întruna banii pe țoale și încălțări!

– Și ce, dau banii tăi? Eu n-am pensie? Ia-ți și tu ce vrei, că eu nu-ți zic nu!

– Nu mai am costume!

– Foarte rău că n-ai! Strânge bani, să-ți iei la vară! Cât poa’ să fie un costum? 4-5 sute de lei. Iei pensia și-ți cumperi! Am zis eu „Nu-ți lua costum?” Ți-am dat un milion de ziua ta, ce-ai făcut cu el? Acum era bun milionu’ ăla, să ai un început de costum!

În autobuzul 226, doi puști de școală generală. Ea îi povestește lui grozăvia despre care-a auzit la tv:

„A tăiat-o, a făcut-o franjuri, a măcelărit-o! Și după aia a pus-o într-un sac și-a aruncat-o pe marginea drumului, pe autostradă! Și-a trecut cineva pe-acolo și i-a văzut mâna!”.

Puștiul o ascultă cu gura căscată. Se vede pe fața lui c-ar vrea să-i comunice, „la schimb”, ceva care s-o înspăimânte și pe ea. După câteva clipe, găsește chestia horror cu care s-o dea gata: „Pe mine m-a dat afară din clasă! Nu mai sunt 8D, sunt 8E!!!”.

Mai multe Cronici STB, mai jos:

Cookies