Gunoiul e scos la vânzare în S4. Primăria Sectorului 4 organizează licitație pentru serviciile de salubrizare

27 feb. 2023
3192 Afișari
Gunoiul e scos la vânzare în S4. Primăria Sectorului 4 organizează licitație pentru serviciile de salubrizare
Gunoiul e scos la vânzare în S4. Primăria Sectorului 4 organizează licitație pentru serviciile de salubrizare | Sursă foto: Facebook-Daniel Băluță

Primăria Sectorului 4 a lansat o licitație pentru achiziționare serviciilor de salubrizarea. Firma ce va câștiga licitația urmează să semneze un contract pe o perioadă de 60 de luni (5 ani) cu administrația publică.

PS4 organizează licitație pentru serviciile de salubrizare

PS4 a anunțat, printr-un comunicat de presă, că a lansat pe platforma SEAP licitația publică pentru achiziția serviciilor de salubrizare. Anunțul publicat în data de 25 februarie 2023 este însoțit de toate documentele aferente, inclusiv caietul de sarcini.

Iată câteva dintre condițiile pe care operatorul ce câștigă licitația trebuie să le respecte:

  • Să asigure personalul necesar pentru prestarea activităților asumate prin contract,
  • Să dispună de dispecerat propriu,
  • Să fie dotat cu instalații și echipamente specifice pentru prestarea activităților de colectare separată a deșeurilor, (inclusiv reciclabilele, biodeșeurile, iar din 2025 și a textilelor).

De asemenea, administrația publică a anunțat că, pentru executarea acestui contract, operatorul trebuie să asigure implementarea unui sistem informatic unde să fie stocate și procesate datele referitoare la activitatea prestată.

Pe lângă asta, compania ce va câștiga licitația trebuie să dețină și o pagină de web funcțională.

Beneficiile acestei infrastructuri constau, în principal, în branșarea digitală a tuturor utilizatorilor sistemului de salubrizare cu toate categoriile de recipiente, aflate în folosința acestora, precum și taxarea diferențiată pe tipurile de deșeuri generate și proporțional cu volumul acestora, transmite PS4.

Administrația publică trebuie să aibă acces remote la acest sistem informatic, în timp real, gratuit, complet, nelimitat și permanent. În acest mod, primăria își dorește să poată verifica modul în care sunt realizate activitățile operatorului de salubrizare.

Până când pot fi depuse ofertele

Primăria Sectorului 4 a anunțat care este data limită până la care operatorii economici pot depune ofertele lor în cadrul licitației. Astfel că, acestea pot fi depuse până la data de 10 aprilie 2023, conform comunicatului.

Primăria a transmis și lista activităților ce vor fi prestare de operator. Iată care sunt acestea:

  • Colectarea separată și transportul separat al deșeurilor menajere și al celor provenind din activități comerciale din industrie și instituții,
  • Operarea centrelor de colectare prin aport voluntar a deșeurilor de la persoanele fizice,
  • Măturatul,
  • Spălatul și stropitul căilor publice din localitate,
  • Colectarea și transportul deșeurilor de pământ și pietre provenite de pe căile publice, precum și a celor provenite din coșurile stradale,
  • Curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice din localitate și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț.

De asemenea, în comunicat este precizat că operatorul ce va câștiga licitația va avea la dispoziție o perioadă de mobilizare. Această perioadă este cuprinsă între data semnării contractului și data începerii activității.

Mai precis, acesta va avea la dispoziție cel mult 180 de zile de la semnarea contractului, după cum anunță PS4.

Cookies