Gunoiul din Sectorul 2 nu a fost ridicat la timp. După multe sesizări făcute de cetățeni, operatorul de salubritate a fost amendat

08 mart. 2023
2559 Afișari
Gunoiul din Sectorul 2 nu a fost ridicat la timp. După multe sesizări făcute de cetățeni, operatorul de salubritate a fost amendat
Gunoiul din Sectorul 2 nu a fost ridicat la timp. După multe sesizări făcute de cetățeni, operatorul de salubritate a fost amendat. Sursa foto: Facebook - Radu Mihaiu

Cetățenii din Sectorul 2 au făcut numeroase sesizări către Primărie din cauza întârzierilor la ridicarea fracției uscate. Primarul S2, Radu Mihaiu, a anunțat că acest lucru s-a confirmat și operatorul de salubritate a fost sancționat.

Operatorul de salubritate din Sectorul 2, sancționat pentru că nu a respectat programul de ridicare al gunoiului

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a anunțat, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că mulți dintre cetățeni i-au atras atenția cu privire la întârzierile care s-au făcut în cazul ridicării fracției uscate din ultimele săptămâni.

Acesta a verificat pe teren, alături de inspectori, toate sesizările primite, iar neregulile s-au confirmat:

Am verificat cu inspectorii noștri toate aceste sesizări și s-au confirmat. Am documentat în teren, cât și după datele GPS, toate situațiile în care programul de ridicare nu a fost respectat.

De asemenea, Radu Mihaiu a transmis că operatorul de salubritate din Sectorul 2 a primit sancțiuni pentru fiecare zi de întârziere în care nu și-a îndeplinit obligațiile prevăzute în contractul semnat.

Pentru o săptămână în care operatorul nu și-a îndeplinit sarcinile, acesta a fost sanționat cu suma de 25.500 de lei:

Pentru fiecare zi de întârziere am aplicat sancțiuni operatorului de salubritate care evident nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale. Toate situațiile confirmate i-au adus penalizări de 25.500 lei, doar pentru o săptămână documentată. Vom verifica la virgulă programul de ridicare. Nu accept să stăm cu gunoiul în stradă!

Saci de gunoi neridicați din data de 2 martie. Sursa foto: Facebook - Radu Mihaiu
Saci de gunoi neridicați din data de 2 martie. Sursa foto: Facebook – Radu Mihaiu

Primarul Sectorului 2 le-a mulțumit cetățenilor pentru vigilența de care au dat dovadă în vederea semnalării problemelor din teren imediat cum acestea apar.

O astfel de situație a fost semnalată în urmă cu două zile, Radu Mihaiu fiind anunțat că există o problemă cu ridicarea reciclabilelor pe Strada Lăptari Tei. Acesta a fost să verifice pentru a afla ce se întâmplă.

Situația s-a anunțat doar provizorie, fiind generată de lucrările pentru asfaltare care erau în curs de desfășurare.

Totodată, edilul apelează la înțelegerea cetățenilor cu privire la respectarea programului de ridicare a gunoiului pentru a păstra orașul curat.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies