Gunoiul de la Spitalul Grigore Alexandrescu nu a mai fost ridicat de o săptămână. Zeci de saci de gunoi așteaptă să fie ridicați

04 iun. 2021
85 Afișari
Gunoiul de la Spitalul Grigore Alexandrescu nu a mai fost ridicat de o săptămână. Zeci de saci de gunoi așteaptă să fie ridicați
Sursa foto: captură ecran Antena 3

Războiul gunoaielor din Sectorul 1 afectează și spitalele. Astfel, la Spitalul de Pediatrie „Grigore Alexandrescu” din Capitală , sacii de gunoi menajer stau neridicați de o săptămână, în curtea spitalului apărând roiuri de muște, musculițe și chiar șobolani. Mai mult, mirosul emanat de zecile de saci de gunoi este greu de suportat atât de personalul medical, cât și de copiii internați la spital.

Criza gunoiului din Sectorul 1, dintre edilul Clotilde Armand și compania de salubrizare Romprest, duce la scene nemaivăzute la Spitalul de Pediatrie „Grigore Alexandrescu” din Sectorul 1 al Capitalei. Din cauza sistării activității de ridicare a deșeurilor de pe suprafața sectorului, gunoiul menajer produs la spital nu a mai fost ridicat de aproape o săptămână, fiind astfel un mediu propice pentru atragerea șobolanilor, potrivit Antena 3.

Zeci de saci de gunoi stau în curtea unității spitalicești, unde au început să apară din ce în ce mai multe muște și musculițe, dar și șobolani, Mai mult, mirosul emanat de mormanele de gunoaie este greu de suportat, fiind un adevărat disconfort atât pentru personalul medical, cât și pentru copiii și părinții care trec porțile spitalului.

Clotilde Armand dorește instaurarea stării de alertă în Sectorul 1, din cauza crizei gunoiului

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat vineri că a cerut Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să trimită Prefecturii Capitalei o adresă prin care să declare „starea de alertă” din cauza situaţiei sanitare din Sectorul 1, provocată de neridicarea gunoaielor de către Romprest.

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Municipiului Bucureşti o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situaţiei sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate.

În paralel, am purtat discuţii cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 şi am ajuns la un acord. Am aflat că staţiile de sortare şi-au redeschis porţile începând de astăzi dimineaţă pentru a primi gunoiul colectat de Romprest.

Aceste staţii erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăţilor făcute de Primăria Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

 

Cookies