Gunoaiele amenință omul, Clotilde Armand amenință compania de salubrizare (amenințarea e cu deadline)

17 dec. 2020
55 Afișari
Gunoaiele amenință omul, Clotilde Armand amenință compania de salubrizare (amenințarea e cu deadline)

Nu, criza gunoaielor din București, în general și din Sectorul 1, în special, nu s-a încheiat. De altfel, e o realitatea destul de vizibilă, sigur știați și voi deja că încă mai sunt tone de gunoaie pe străzile Capitalei.

Scurtă recapitilare s situației gunoaielor din Sectorul 1, cel mai bogat sector din București, sectorul în care e sediul Guvernului, unde sunt cele mai mari bulevarde ale orașului și, desigur, unde e și Arcul de Triumf.

Primarul Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, acuză mafia gunoaielor pentru criza deșeurrilor din inima orașului și refuză să plătească facturi despre care spune că au fost umflate. La rândul lor, reprezentanții companiei de salubritate spun că primăria are datorii vechi, neachitate din vară (deci adunate din timpul mandatului fostului primar). 

Criza gunoaielor se prelungește

Discuțiile, comisiile și reproșurile de până acum n-au făcut să dispară gunoaiele. Iar coșmarul are mari „șanse” să se prelungescă, în condițiile operatorul de salubritate amenință că mai prestează unele servicii doar până la Crăciun.

Într-o postare pe Facebook. Clotilde Armand spune acum că e la un pas de reziliera contractului cu Romprest, compania care se ocupă de salubrizare și cu care este în conflict administrația: „Acum, dacă tot am ajuns la acest capitol prin care unii au impresia că intimidările și hărțuirea sunt o soluție aș vrea să anunț aici compania de salubrizare că mai are termen câteva zile să-și onoreze obligațiile contractuale față de locuitorii acestui sector și să se alăture celorlalte echipe care strâng gunoiul din Sectorul 1. În caz contrar, vom rezilia contractul. Fără alte comentarii.”, spune Clotilde Armand.

Recent, în criză a intervenit și Garda de Mediu, care amenință că va sancţiona ambele instituţii, dar admite că amenzile nu garantează că oamenii vor merge pe străzi curate.

Pe același subiect:

 

Cookies