Grupurile de Facebook sunt tot mai eficiente. Voluntarii din București ajută cu brio din ce în ce mai mulți refugiați ucraineni

09 mart. 2022
288 Afișari
Grupurile de Facebook sunt tot mai eficiente. Voluntarii din București ajută cu brio din ce în ce mai mulți refugiați ucraineni
Grupurile de Facebook sunt tot mai eficiente. Voluntarii ajută cu brio din ce în ce mai mulți refugiați ucraineni

Zilnic un număr impresionant de ucraineni ajung în București. Mare parte din aceștia nu au unde să meargă și nu cunosc pe nimeni aici. În dorința de a întinde o mână de ajutor tot mai mulți bucureșteni își pun la dispoziție casele pe care nu le folosesc sau fac donații pentru cei ce au nevoie.

Grupurile de Facebook sunt foarte eficiente

În ultimul timp au apărut tot mai multe grupuri de Facebook unde atât bucureșteni cât și ucraineni cer ajutorul. Eficiența acestor grupuri s-a dovedit a fi una destul de mare, deoarece informația ajunge foarte repede de la omul care are nevoie de ajutor, la cel care poate sa-l ofere. Mare parte din problemele legate de cazare, de mâncare și de obiecte necesare sunt rezolvate chiar în aceeași zi.

Unu din aceste grupuri este Ajutor în București/Допомога в Бухаресті, care a strâns din data de 25 februarie, când a fost creat, și până astăzi 4.000 de membrii. Aici oamenii postează informații despre locurile unde este nevoie de ajutor uman (voluntari), precum Gara de Nord, de mâncare sau aleg pur și simplu să împărtășească experiența avută de ei. Sunt și oameni care nu cer ajutorul, ci îl oferă.

Ucraineni își caută de muncă în București

Cu toate că mare parte din refugiații ce ajung în țara noastră aleg să meargă mai departe spre alte state, există și persoane care se gândesc să rămână aici. Astfel că, au început să apară, în aceleași grupuri de Facebook, postări ale ucrainenilor care își caută locuri de muncă.

„Buna seara, noi suntem din Ucraina, eu și soțul meu. Căutăm loc de muncă și știm limba română. Suntem în București.”

Iată o lista cu câteva astfel de grupuri, pentru cei ce doresc să ofere ajutor:

Cookies