Grupuri de refugiați din Ucraina vin cu trenul în București. Cinci trenuri din Iași și Suceava ajung astăzi în Gara de Nord

27 feb. 2022
876 Afișari
Grupuri de refugiați din Ucraina vin cu trenul în București. Cinci trenuri din Iași și Suceava ajung astăzi în Gara de Nord
Explicație FOTO: Biroul de informare deschis nonstop în Gara de Nord/ sursa: Nicușor Dan Facebook

Primii ucraineni fugiţi din calea războiului din Ucraina au ajuns în Gara de Nord din Bucureşti. Duminică, 27 februarie 2022, sunt programate să sosească cinci trenuri, informează Antena 3.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA anunță că, în cadrul Gării de Nord București, s-a organizat primirea, preluarea și asigurarea asistenței necesare pentru aproximativ 100 de refugiați, care sosesc astăzi în București, cu trenurile operatorului național CFR Călători. Totodată, Primăria Capitalei a organizat un punct nonstop de primire și coordonare în Gara de Nord.

În cursul zilei sunt programate să sosească în Gara de Nord cinci trenuri de călători – IR 1750, IR 1660, IR 1752, IR 1754, IR 1662 – care vin din direcția Iași și Suceava.

Persoanele din Ucraina vor fi imediat preluate de personalul de pază al gării, conduse la Sala de Așteptare- spațiul destinat special persoanelor refugiate- unde vor primi apă și hrană. Persoanele vor fi ulterior preluate de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, pentru a fi testate anti-covid.

Cookies