Grupul Stat Islamic ameninţă întreaga Europă cu atentate

de:
14 ian. 2015
0 Afișari
Grupul Stat Islamic ameninţă întreaga Europă cu atentate

Reţeaua teroristă Stat Islamic a difuzat o înregistrare video în care trei islamişti francezi ameninţă Europa cu noi atentate, scrie mediafax.ro.

„Iată mesajul nostru adresat poporului francez care crede că grupul Stat Islamic nu poate ataca Europa: cu ajutorul lui Allah, vom ataca Europa – întreaga Europă”, afirmă cei trei combatanţi islamişti, conform Institutului SITE, care monitorizează site-urile fundamentaliste islamice.

În paralel, organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia – care miercuri a revendicat din nou atacul contra revistei satirice Charlie Hebdo – a ironizat marşul solidarităţii organizat la Paris după atentatele soldate cu 17 morţi.

„Iată-i cum s-au adunat cu toţii, cum s-au grupat şi se susţin unii pe alţii; îşi întăresc slăbiciunile şi îşi cârpesc rănile”, afirmă Nasser bin Ali al-Ansi, ideologul organizaţiei Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQPA), referindu-se la liderii politici prezenţi la marş.

„Urmăriţi cu atenţie acest marş! Sunt aceiaşi oameni care au luptat împotriva noastră în Afganistan, în Caucaz, în Fâşia Gaza, în Levant, Irak, Somalia şi Yemen”, adaugă liderul terorist.

„Asumăm responsabilitatea pentru Bătălia de la Paris; a fost o operaţiune de răzbunare a Profetului Mahomed”, explică Nasser bin Ali al-Ansi. „Ţinta fusese aleasă de mult timp, cu atenţie, iar planul a fost finanţat de conducerea organizaţiei, prin aplicarea ordinului lui Ayman al-Zawahri”, liderul reţelei teroriste Al-Qaida, explică AQPA, filiala yemenită a reţelei teroriste.

Numeroşi lideri din lumea întreagă au venit la Paris pentru a participa la un marş organizat în semn de susţinere pentru victimele atacurilor teroriste din Franţa, care au vizat în principal revista satirică Charlie Hebdo şi un supermarket evreiesc. Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti – Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Publicaţia Charlie Hebdo primise o serie de ameninţări după ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed. Atacul a fost revendicat şi de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria.

Cookies