Grupul civic care a pus în mișcare administrația Sectorului 1, cu imaginea de la Bucharest Street Food Festival, din Parcul Kiseleff, spune că încurajează statul pe iarbă

17 mai 2022
570 Afișari
Grupul civic care a pus în mișcare administrația Sectorului 1, cu imaginea de la Bucharest Street Food Festival, din Parcul Kiseleff, spune că încurajează statul pe iarbă

Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff, care în weekend a pus în mișcare administrația locală a sectorului după ce a descoperit că pe iarbă în Parcul Kiseleff erau urcate mese și scaune din lemn masiv, revine la o zi cu precizarea că încurajează statul pe iarbă în parc din partea bucureștenilor și, totodată, că susține desfășurarea de evenimente pe Bulevardul Kiseleff.

ONG-ul precizează că structurile din lemn despre care s-a descoperit că erau amplasate fără autorizație la Bucharest Street Food Festival, și care au fost îndepărtate în câteva ore de organizatori, la somația Primăriei Sectorului 1, pot afecta în mod iremediabil vegetația.

„Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff încurajează statul pe iarbă în parc. Cu ce nu suntem de acord este ca spațiul verde să se transforme într-o terasă cu scaune, mese, platforme din lemn tip terase, cum a fost intenția de scurtă durată, neautorizată, a evenimentului din acest weekend. Astfel de structuri afectează în mod iremediabil vegetația.”, scrie pe Facebook Grupul civic.

Însă, ONG-ul adresează Primăriei Sectorului 1 mai multe cereri legate de starea în care se află parcul. ”Parcul Kiseleff are de ani de zile probleme în ceea ce privește neîngrijirea sau agresarea vegetației, starea precară a mobilierului urban și a locurilor de joacă, precum şi lipsa toaletelor publice”, spune ONG-ul care trimite o adresă Primăriei Sectorului 1.

Scrisoare deschisă semnată de Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff către Primaria Municipiului Bucuresti și Primăria Sectorului 1, în urma defășurării Bucharest Street Food Festival:

Având în vedere experiența din acest weekend și intenția autorităților de a autoriza organizarea altor evenimente de dimensiuni similare în Parcul Kiseleff, dorim să reamintim autorităților locale următoarele:
🩸 Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff nu este împotriva desfășurării unor evenimente pe Bulevardul Kiseleff. Reamintim aici campania pe care grupul a inițiat-o în 2020 alături de ARCEN și BAZA pentru deschiderea pietonală a Bulevardului Kiseleff în weekend-uri și reluarea unor activități sportive pe bulevard, pe modelul ViaSport care a funcționat cu succes timp de 7 ani de zile.
🩸 Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff încurajează statul pe iarbă în parc. Cu ce nu suntem de acord este ca spațiul verde să se transforme într-o terasă cu scaune, mese, platforme din lemn tip terase, cum a fost intenția de scurtă durată, neautorizată, a evenimentului din acest weekend. Astfel de structuri afectează în mod iremediabil vegetația.
🩸 Cerem Primăriei Sectorului 1 și Administrației Domeniului Public Sector 1 să se ocupe în mod constant de îngrijirea vegetației din parc, care de ani de zile este precară, astfel încât toți utilizatorii parcului să se bucure de beneficiile spațiului verde în fiecare zi.
🩸 Parcul Kiseleff este un parc central al Bucureștiului. Încurajăm folosirea lui responsabilă de către orice locuitor al Bucureștiului sau vizitator, beneficiind astfel cu toții de unul dintre cele mai frumoase parcuri ale orașului.
🩸 Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff, alcătuit din oameni care locuiesc în perimetrul de 2 km în jurul parcului și care folosesc în mod regulat acest spațiu, nu doar pentru evenimente de weekend, doresc ca Parcul Kiseleff să fie protejat conform statutului său legal, iar autoritățile să acționeze în interesul public, conform legilor. Parcul Kiseleff este monument istoric înscris în Lista Monumentelor Istorice. Gradul de protecție este unul maxim. Orice intervenție, chiar și temporară, trebuie să respecte statutul de monument istoric și să aibă avizul Direcției pentru Cultură a Municipiului București.
🩸Parcul Kiseleff are de ani de zile probleme în ceea ce privește neîngrijirea sau agresarea vegetației, starea precară a mobilierului urban și a locurilor de joacă, precum şi lipsa toaletelor publice. Prioritățile în ceea ce privește Parcul Kiseleff trebuie să se îndrepte spre rezolvarea acestor probleme. Reamintim cu această ocazie că în 2018 Grupul de Iniţiativă Civică Kiseleff a înaintat Primăriei Sectorului 1 o petiţie, semnată de aproape 300 de persoane, prin care a solicitat resistematizarea celor două toalete publice din parc, demers care a intrat în circuitul legal şi aşteptăm încă să fie finalizat.
Sperăm să luați în considerare acest punct de vedere, protejând conform legilor Parcul Kiseleff, prima grădină publică a Bucureştiului, și interesele comunității de utilizatori.

Îți recomandăm și:

Cookies