Grupare specialzată în infracţiuni informatice, destructurată de DIICOT

de:
28 iun. 2013
0 Afișari
Grupare specialzată în infracţiuni informatice, destructurată de DIICOT

În dosarul penal constituit, procurorii DIICOT au pus sub învinuire 38 de persoane, informează un comunica de presă al Direcţiei. Activităţile ilicite ale grupului infracţional organizat constau în ofertarea pe internet a unor de bunuri şi servicii, la preţuri atractive, urmată de încasarea contravalorii acestora, fără ca persoanele respective să beneficieze de obiectul sau prestaţia oferită (de regulă, autoturisme, produse electronice sau închirierea de imobiliare).

În realizarea activităţii infracţionale, membrii grupării se recomandau ca fiind cetăţeni străini, folosindu-se de acte de identitate falsificate şi conturi deschise la o bancă din străinătate. Efectuarea plăţilor era solicitată fie direct, în numerar, fie în conturile respective, pe teritoriul unui stat european. Ulterior, sumele erau transmise, prin intermediari, liderilor grupării din Romania.
Prejudiciul estimat, la acest moment, este de 1.000.000 GBP, iar numărul victimelor – 588.
Au fost efectuate 33 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Vâlcea, Sibiu, Cluj şi Constanţa, procurorii DIICOT beneficiind de sprijinul DCCO – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, SCCO Vâlcea şi Sibiu, BCCO Bucureşti, Cluj şi Constanţa, precum şi de 17 echipaje ale Jandarmeriei Române.

Faptele învinuiţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie

Cookies