Grupare specializată în trafic de persoane și proxenitism, DESTRUCTURATĂ de DIICOT

de:
19 iun. 2015
0 Afișari
Grupare specializată în trafic de persoane și proxenitism, DESTRUCTURATĂ de DIICOT

În urma perchezițiilor efectuate joi, poliţiştii au pus în aplicare 18 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri. Din cercetări a reieşit că, în ultimii ani, cei 10 membri ai grupării infracţionale, cu vârste între 25 şi 40 de ani, ar fi racolat şi exploatat sexual mai multe tinere, printre care şi minore, se arată în comunicatul de presă remis redacției.

În fapt, victimele ar fi fost obligate să practice prostituţia, fiind plasate în diferite locuințe din Timișoara și Arad.

Inițial, membrii grupării ar fi început relații amoroase cu victimele, oferindu-le cazare și întreținându-le, după care, prin amenințări și violență, le-ar fi obligat să întrețină relații sexuale cu diferite persoane, contra unor sume de bani.

În urma administrării probatoriului, 5 membri ai grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă, iar faţă de alte 7 persoane a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române și al Serviciului Român de Informații.

La activităţi au participat şi polițiști ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale – Inspectoratul de Poliție Județean Timiş, specialiști din cadrul D.G.A. Timiș și jandarmi.

Reţeaua ar fi fost condusă de Paul Vasile Mânzu, un cunoscut membru al lumii interlope din Timişoara la vila căruia aveau loc întâlnirile între fete şi clienţi. Vizat de percheziţii a fost şi Ovidiu Torj, fostul soţ al lui Brigitte Năstase, acum soţia lui Ilie Năstase. Torj ar fi făcut parte din aceeaşi reţea.

Cookies