Grupare specializată în spargeri de locuințe, descoperită lângă București. Patru bărbați au fost reținuți de polițiști

23 mart. 2022
8517 Afișari
Grupare specializată în spargeri de locuințe, descoperită lângă București. Patru bărbați au fost reținuți de polițiști
Grupare specializată în spargeri de locuințe descoperită lângă București. Patru bărbați au fost reținuți de polițiști | Sursă foto: Poliția Română

Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că în data de 21 martie 2022, în jurul orei 01:00, au fost prinși patru bărbați în flagrant în timp ce încercau să fure dintr-o casă, în localitatea Balotești, din Ilfov. Conform polițiștilor aceștia fac parte dintr-o grupare specializată în spargeri de locuințe.

Grupare specializată în spargeri de locuințe

Bărbații au vârste cuprinse între 25 și 34 de ani. Aceștia au fost prinși de către polițiștii direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Conform informațiilor transmise de către Poliția Româna, cei patru fac parte dintr-o grupare ce este specializată în comiterea de furturi din locuințe.

În urma probelor administrate în cauză, față de cei patru bărbați a fost dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 24 de ore. Aceștia sunt cercetați pentru comiterea următoarelor infracțiuni:

  • Tentativă de furt calificat,
  • Furt calificat.

Percheziții domiciliare în Ilfov

Poliția Română a informat, că la aceeași dată, agenții din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au efectuat percheziții domiciliare în șapte locații aflate în Balotești. Perchezițiile au fost făcute sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

În data de 22 martie 2022, cei patru bărbați au fost duși în la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea. Pentru unu dintre aceștia judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura controlului judiciar, iar pentru ceilalți trei bărbați implicați a fost dispusă măsura arestului preventiv.

Întreaga acțiune desfășurată a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Zeci de plate de canabis găsite în casa unui bucureștean

Săptămâna trecută, procurorii DIICOT au reținut un bărbat din București pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în stare de recidivă. În urma percheziției domiciliare, polițiștii au găsit în casa acestuia:

Bărbatul avea improvizată în locuință o instalație ce îi permitea creșterea indoor a plantei interzise de legea din România.

Cookies