ESENTIAL

Grupare specializată în proxenetism, destructurată de Poliţia Capitalei

Poliţiştii bucureşteni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus, miercuri, în aplicare trei mandate de percheziţie şi opt mandate de aducere, într-un dosar de proxenetism, notează news.ro.

În perioada iunie – septembrie 2016 bănuiţii ar fi înlesnit mai multor femei practicarea prostituţiei, în scopul obţinerii unor sume de aproximativ 1.200 de lei pe zi.

În urma investigaţiilor a rezultat că trei dintre membrii grupului au încheiat căsătorii fictive cu trei dintre femeile care practicau prostituţia, în vederea îngreunării probării activităţii ilicite, în realitate aceştia convieţuind cu alte femei, cu care aveau întemeiate familii, mai arată poliţiştii.

În urma percheziţiilor au fost găsiţi 13.500 de lei şi 2.300 de euro, sume ce nu au putut fi justificate de către bănuiţi şi despre care există suspiciunea că au fost obţinute în urma înlesnirii activităţii de prostituţie.

Faţă de unul dintre bănuiţi, autorităţile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare preventivă. Bărbatul a fost depistat în Constanţa, iar în 29 august a fost predat autorităţilor spaniole, fiind cercetat pentru trafic de persoane, trafic cu minori şi proxenetism. În prezent, susectul este încarcerat într-un penitenciar din Barcelona, precizează Poliţia.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button