ARHIVA B365

Grupare specializată în înșelăciuni prin telefon, destructurată de polițiști

Membrii grupării contactau persoane în vârstă prin telefonul fix şi, sub pretextul că fiul acestora a accidentat grav cu un autoturism o fetiţă, solicitau diverse sume de bani pentru efectuarea unei înţelegeri în vederea soluţionării amiabile a situaţiei juridice.

În acest sens, după ce perfectau o înţelegere prin telefonul fix, la adresa părţilor vătămate se deplasa o persoană care, prin atribuirea de calităţi mincinoase de asistentă a unui avocat care se ocupă de cazul respectiv, primea de la acestea suma de bani cerută.

Astfel, miercuri, 24 aprilie, poliţiştii bucureşteni au observat în trafic un autoturism în care se aflau doi dintre suspecţi, un bărbat şi o femeie, care s-au deplasat până în faţa unui bloc din Sectorul 6.

Femeia a coborât din autoturism şi a intrat într-un bloc, iar după aproximativ cinci minute a revenit la autoturism şi au continuat deplasarea până la o adresă situată în Sectorul 2, unde s-au întâlnit cu o persoană în vârstă, care îi aştepta în faţa casei.

În momentul în care persoana în vârstă i-a înmânat femeii suspecte un plic, poliţiştii i-au imobilizat pe femeie și pe bărbatul care se afla în autoturism.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, sub plafonieră s-au găsit aproximativ 8.000 de lei, iar asupra femeii suspecte poliţiştii au găsit plicul înmânat de partea vătămată, ce conţinea suma de 2.500 de euro.

În continuare, având informaţia că un alt membru alt grupării urmează să ridice de la un oficiu poştal o sumă de bani provenită din comiterea unei alte infracţiuni de înşelăciune, poliţiştii au supravegheat zona respectivă. Cu acestă ocazie, în jurul orei 16.00, poliţiştii l-au observat pe suspect, care era însoţit de alte două persoane, cum a intrat în oficiul poştal şi a ridicat suma de 7.000 de lei.

Judiciariştii bucureşteni i-au imobilizat pe cei trei la ieşirea din oficiul poştal, după care i-au condus la sediul de poliţie în vederea efectuării cercetărilor.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale ale suspecţilor.

În cazul în care primiţi apeluri de la persoane care pretind că sunt prieteni ale unor rude sau conoştinţe şi vă informează că aceştia ar fi implicaţi într-un eveniment rutier, solicitându-vă o sumă de bani pentru a interveni pe lângă un avocat în vederea soluţionării favorabile a cercetării, Poliţia Capitalei vă recomandă să verificaţi autenticitatea celor afirmate prin alte căi, respectiv contactarea persoanei în cauză sau a altor persoane (rude, cunoştinţe), care pot oferi informaţii suplimentare, să nu depuneţi bani în conturi bancare sau prin servicii de transfer rapid către persoane necunoscute, să sunați imediat la 112 dacă aţi fost victima unei înşelăciuni sau dacă aţi fost abordat în acest fel, chiar dacă nu aţi trimis banii și să le spuneţi prietenilor şi cunoştinţelor despre acest mod de operare şi sfătuiţi-i să fie precauţi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button