Grupare specializată în distribuţia de droguri de foarte mare risc, care acţiona în Ferentari şi Rahova, destructurată

17 mart. 2021
252 afișări
Grupare specializată în distribuţia de droguri de foarte mare risc, care acţiona în Ferentari şi Rahova, destructurată

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog şi procurorii DIICOT au destructurat o grupare specializată în distribuţia de heroină, noi substanţe psihoactive (NSP) şi metadonă, care acţiona în special în cartierele Ferentari şi Rahova. Şase persoane au fost reţinute în acest caz, procurorii DIICOT arătând că "inculpaţii reprezentau o facţiune a unui clan ce a acţionat pe teritoriul municipiului Bucureşti, cunoscut de-a lungul timpului pentru implicare în traficul de droguri, precum şi în acţiuni violente de reprimare a concurenţei sau de reglare a conturilor".

Conform Poliţiei Române, activitatea infracţională s-ar fi desfăşurat în perioada 2020-2021, în Bucureşti, preponderent în cartierele Ferentari si Rahova. În cauză, a fost documentată activitatea infracţională a 15 persoane.

Șase persoane au fost reținute

Marţi, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, în baza mandatelor obţinute de la Tribunalul Bucureşti, au făcut 10 percheziţii domiciliare, la adresele acelor persoane.

„În urma percheziţiilor, au fost ridicate, pentru cercetări, 45 de grame de heroină şi 25 de grame de NSP, 66 de comprimate de metadonă, 20.000 de lei şi 100 de euro, despre care există indicii rezonabile că provin din trafic de droguri. De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat 3 cântare electronice de mare precizie, 11 telefoane mobile cu cartele SIM, materiale şi recipiente folosite la ambalarea şi porţionarea drogurilor şi a substanţelor psihoactive, precum şi înscrisuri cu posibilă valoare probatorie”, arată sursa citată.

Totodată, în urma descinderilor, au fost legitimate şi verificate aproximativ 40 de persoane, găsite în zonele respective.

În cele aproximativ 6 luni de instrumentare a cauzei, pentru conturarea probatoriului, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi a jandarmilor din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, au organizat şi executat prinderi în flagrant delict.

Persoane au fost prezentate procurorului de caz din cadrul DIICOT – Secţia de Combatere a Traficului de Droguri, 6 dintre ele fiind reţinute pentru trafic de droguri de mare risc, efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, deţinere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, şi constituirea unui grup infracţional organizat.

„În cauză s-a reţinut faptul că inculpaţii reprezentau o facţiune a unui clan ce a acţionat pe teritoriul municipiului Bucureşti, cunoscut de-a lungul timpului pentru implicare în traficul de droguri, precum şi în acţiuni violente de reprimare a concurenţei sau de reglare a conturilor. Gruparea comercializa droguri de mare risc, substanţe psihoactive şi metadonă în zonele de la periferia sectorului 5 care au devenit adevărate “puncte roşii” pe harta fenomenului traficului de droguri”, afirmă reprezentanţii DIICOT.

Miercuri, aceştia vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

La activităţi au participat şi jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Cookies