Două grupuri de tâlhari care înşelau bătrâni, prinse de Poliţia Capitalei

de:
26 nov. 2012
0 Afișari
Două grupuri de tâlhari care înşelau bătrâni, prinse de Poliţia Capitalei

Poliţiştii bucureşteni au urmărit activitatea celor două grupări începând din luna septembrie, obţinând date conform cărora, o femeie de 44 de ani ar fi desfăşurat activităţi infracţionale în cadrul ambelor grupuri.

Din verificările realizate de poliţişti a rezultat faptul că aceasta, ajutată de alte patru persoane – doi bărbaţi şi două femei, ar fi înşelat o persoană de 82 de ani, determinând-o să îşi pună semnătura pe actele de înstrăinare a imobilului pe care îl deţinea. Cunoscând că partea vătămată suferă de o afecţiune neuro-psihiatrică, infractorii i-au câştigat încrederea, convingând-o că una din membrele grupării este nepoata sa.

Sub acest pretext, presupusa nepoată a avut acces în locuinţa femeii cu acordul acesteia, ocazie cu care ar fi sustras actele de proprietate ale imobilului.

Ulterior, aceste persoane, însoţite de bătrână, s-au deplasat la un cabinet notarial, unde ar fi determinat-o pe aceasta din urmă să semneze un document de înstrăinare a imobilului către un bărbat care ar fi cunoscut activităţile frauduloase ale grupării şi care, după întocmirea documentelor, ar fi plătit suspecţilor peste 20.000 de euro.

Prejudiciul adus părţii vătămate a fost estimat la aproximativ 1,5 milioane de lei.

Extinzând cercetările asupra activităţilor desfăşurate de suspecţi, poliţiştii au obţinut date şi indicii conform cărora o membră a grupării, în vârstă de 44 de ani, colabora cu o altă grupare infracţională care făcea fraude cu credite bancare.

Potrivit poliţiştilor, reţeaua era coordonată de către doi lideri care, prin intermediul unor interpuşi, racolau pensionari pentru ca aceştia să solicite acordarea de credite de la diferite instituţii bancare. Pentru obţinerea împrumuturilor, solicitanţii depuneau la instituţiile bancare în cauză acte falsificate cu privire la veniturile lor, documente ce erau realizate de către un alt membru al grupării.

După obţinerea creditelor, cei trei, împreună cu suspecţii care racolau solicitanţi de împrumuturi, primeau o parte din suma de bani ridicată de la bancă.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii bucureşteni au stabilit că cei trei suspecţi erau ajutaţi în activitatea de identificare a „viitorilor împrumutaţi”, de către un bărbat şi trei femei, printre care şi suspecta de 44 de ani, membră a ambelor grupări infracţionale.

Din datele deţinute până la acest moment de către poliţiştii Capitalei, membrii acestei grupări ar fi prejudiciat şase bănci comerciale cu peste 60.000 lei.

Toate cele 22 de persoane implicate în activitatea celor două reţele, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, au fost găsite de poliţiştii bucureşteni în urma acţiunii din această dimineaţă şi au fost conduse la poliţie pentru audieri.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Capitalei de sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.

Cookies