ARHIVA B365

Grup specializat în furtul din RATB, urmărit pas cu pas de poliție, până la flagrant

În perioada iunie – iulie 2013, poliţiştii D.G.P.M.B., cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au documentat activitatea infracţională a unui grup specializat în comiterea infracţiunilor de furt, dar şi a celor săvârşite cu violenţă.

Astfel, în dimineaţa de 31 iulie a.c., în jurul orei 06.30, poliţiştii D.G.P.M.B – Serviciul de Investigaţii Criminale – Sector 6 au început supravegherea suspecţilor. Doi dintre aceştia, o femeie şi un bărbat, au fost observaţi plecând, în jurul orei 10.00, de la domicilii şi îndreptându-se spre un mijloc de transport în comun.

După ce s-au deplasat cu mai multe mijloace de transport în comun, încercând, fără succes, să sustragă bunuri din buzunarele sau genţile călătorilor, cei doi suspecţi s-au întâlnit, în jurul orei 14.00, cu un bărbat. Acesta i-a însoţit, urcând împreună într-un alt mijloc de transport în comun.

Poliţiştii bucureşteni au continuat urmărirea suspecţilor.

În jurul orei 15.40, aflându-se în mijlocul de transport în comun, cei doi bărbaţi au fost observaţi împingând o tânără şi încercând să o separe de ceilalţi călători, în timp ce femeia i-ar fi tăiat geanta, din care ar fi reuşit să sustragă un portofel.

În acel moment, poliţiştii D.G.P.M.B au procedat la prinderea şi imobilizarea suspecţilor, pe care i-au condus la sediul Sectorului 6 Poliţie – Serviciul de Investigaţii Criminale, pentru verificări şi stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 250 de lei, a fost recuperat în totalitate de către poliţiştii Capitalei şi predat părţii vătămate.

Cercetările sunt continuate de către judiciariştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu suspecţii în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button