ARHIVA B365

Grup specializat în furt, destructurat joi de poliţiştii bucureşteni

Joi, 3 martie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare şapte mandate de percheziţie, în municipiul Bucureşti şi judeţele Călăraşi şi Ialomiţa şi nouă mandate de aducere, pe numele membrilor unui grup specializat în săvârşirea infracţiunilor de furt din societăţi comerciale, transmite Poliţia printr-un comunicat de presă.

COMUNICATUL:

La data de 26 decembrie 2015, poliţişti din cadrul Secţiei 23 au fost sesizaţi, prin intermediul 112, cu privire la faptul că autori necunoscuţi, în perioada 23 – 26 decembrie 2015, au pătruns prin efracţie în depozitul unei societăţi comerciale din sectorul 3, de unde au sustras mai multe bunuri, pe care le-au transportat cu o autoutilitară ce aparţinea societăţii în cauză, ulterior aceasta fiind abandonată. Prejudiciul creat a fost estimat la suma de 340.000 de lei.

Din datele şi probele administrate în cauză, în perioada decembrie 2015 – martie 2016, a rezultat faptul că bănuiţii, o femeie şi 10 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 42 de ani, membri ai unui grup infracţional, la data de 23 decembrie 2015, în jurul orei 20.00, au pătruns în mod ilicit în depozitul unei societăţi comerciale, de unde au sustras produse cosmetice şi de curăţenie, bunuri care au fost ulterior valorificate, banii obţinuţi fiind împărţiţi între participanţii la comiterea faptei.

De asemenea, în noaptea de 25/26 decembrie 2015, bănuiţii au pătruns, în acelaşi mod, în birourile societăţii comerciale, de unde au sustras cheile de la o autoutilitară aflată în curtea societăţii, ulterior sustrăgând din depozit mai multe bunuri, care au fost transportate în judeţul Călăraşi, o parte dintre acestea fiind valorificate prin intermediul unei femei, care cunoştea provenienţa produselor.

La data de 3 martie a.c. au fost efectuate şapte percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost descoperite bunuri ce proveneau din săvârşirea infracţiunii reclamate, persoanele implicate fiind conduse pentru audieri la sediul secţiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tăinuire, cu opt persoane în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button