ARHIVA B365

Grup infracțional specializat în contrabandă cu țigări, desctructurat de politiști

În urma perchezițiilor 30 de persoane vor fi conduse la audieri.

„La data de 17 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraş-Severin şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraş-Severin, au efectuat 35 percheziţii domiciliare, pe raza județelor Caraş-Severin şi Timiş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2014, un bărbat ar fi constituit un grup infracţional organizat, structurat pe trei paliere: aprovizionare, transport-depozitare și distribuţie stradală a țigărilor.

Activitatea grupării s-ar fi desfăşurat după anumite reguli, în sensul că erau evitate contactele directe între membri grupului, legătura fiind asigurată de către lider”, se arată în comunicatul DIICOT.

Cei în cauză ar fi folosit termeni codaţi pentru a comunica trasee, locuri de depozitare sau de distribuire a mărfii.

Pentru asigurarea transporturilor, membrii grupării ar fi folosit antemergători şi staţii de emisie recepţie, traficând, astfel, peste 77.000 de pachete de ţigări.

La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraş-Severin vor fi conduse, în vederea audierii, 30 de persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş Severin şi al jandarmilor. Suportul de specialitate a fost asigurat de DIPI.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button