ARHIVA B365

Grup Feroviar Român, al treilea câștig de cauză pentru licitația de transport cărbune

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a dat dreptate Grup Feroviar Român, considerând că decizia autorității contractante prin care a descalificat oferta Grup Feroviar Român nu a prevăzut motivele concrete de respingere, încălcând astfel dispozițiile legale incidente, se arată într-un comunicat de presă transmis de GFR. 

CEO a decis să descalifice oferta Grup Feroviar Român invocând faptul că aceasta ar fi inacceptabilă și neconformă, Grup Feroviar Român a reclamat această decizie la CNSC, care a dat celui mai mare operator feroviar privat de transport de marfă din România.

Potrivit deciziei CNSC din 27 februarie 2015, Complexul Energetic Oltenia este obligat să anuleze raportul procedurii și comunicările privind rezultatul procedurii, să refacă raportul procedurii de atribuire a contractului de transport și comunicările privind rezultatul procedurii. CEO are la dispoziție 10 zile, de la data comunicării deciziei, pentru a continua procedura, cu respectarea motivelor oferite de către CSNC.

Este pentru a treia oară consecutiv când Grup Feroviar Român a primit câștig de cauză, la CNSC sau în instanță, în ceea ce privește licitația de transport de cărbune organizată de CEO:

– Prima dată, în luna mai 2014, CFR Marfă a cerut anularea licitației de transport de cărbune organizată de CEO, iar în luna iunie Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins această solicitare, dând dreptate GFR, care a cerut respingerea solicitării CFR Marfă.

– A doua oară, în luna august 2014, Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondată solicitarea CFR Marfă de anulare a licitației de transport de cărbune, dând încă o dată câștig de cauză Grup Feroviar Român.

În ceea ce privește licitația de transport de cărbune organizată de Complexul Energetic Oltenia, consorțiul condus de Grup Feroviar Român a depus o ofertă tehnico-financiară care conținea un preț mai mic decât cel înaintat de CFR Marfă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button