Mii de români, pe Facebook: ”Nu vrem mega-moschee în București!”

de:
08 iul. 2015
1 Afișari
Mii de români, pe Facebook: ”Nu vrem mega-moschee în București!”

Bucureștiul va avea, în câțiva ani, cea mai mare moschee din Europa, cu excepția Istanbulului. Edificiul va avea o capacitate de 2.000 de persoane și va dispune, de asemenea, de numeroase facilități, precum săli de curs, spații de cazare și o cantină socială, destinată persoanelor aflate în dificultate, indiferent de religia acestora.

Vestea a nemulțumit o parte a populației din România, care a creat o pagină online, pe Facebook, prin care se manifestă împotriva construirii unei asemenea moschei în București. Peste 4.100 de persoane au apreciat până acum pagina, care conține mesaje foarte dure la adresa celor care au susținut proiectul, printre care se numără și Victor Ponta: ”În fața cui s-a închinat Ponta-turcitul? A lui Erdogan…un măscărici sinistru cu ifose de sultan! Un președinte care terorizează opoziția, îi discriminează pe creștini și cenzurează internetul! Are pretenția să-și facă mega-moschee în Bucureștiul lui Brancoveanu! Voi ce credeti, a avut Romania un premier mai penibil si iresponsabil?”, este unul din mesajele postate pe pagina de Facebook. 

De asemenea, administratorii paginii ridică o problemă legată de modul în care autoritățile române au reacționat: ”Într-o singură zi, oficialitatile române au reușit să ‘analizeze’ o solicitare a Turciei și să gaseasca un teren de 11.000 de metri pătrați, în valoare de aproape 4 milioane de euro, care să fie acordat gratuit pentru construirea celei mai mari moschei dintr-o capitala a Europei. Cu o lună în urmă, Premierul Victor Ponta a facut o vizită neanunțată la Istanbul. La aproape o lună după, Victor Ponta a mers să se opereze într-o clinica din Turcia”, se arată în unul din mesajele postate. 

Guvernul României, a aprobat, prin HG nr. 372 din mai 2015, alocarea unui teren de 11.295 de metri pătrați și cu o valoare de inventar de 17,2 milioane de lei, în vederea construirii unei moschei cu o capacitate de 2000 de persoane. Terenul se află în nordul capitalei, pe bulevardul Expoziției, fiind trecut în administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte, din cea a Regiei Autonome de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat. 

Citește aici DETALIILE legate de acordarea terenului de către autorități.

Cookies