ȘTIRI

Gruia Stoica cere eliberarea pentru că este postul Paştelui

„Sunt un om de familie, (..) tot ceea ce am construit a fost pentru ceilalţi oameni. Tot efortul pe care l-am făcut în viaţă s-a redus la 10 minute de înregistrate ambientală. (…) Este ireal ce se întâmplă”, a spus Stoica, în faţa judecătorilor CAB, conform Mediafax.ro.

Omul de afaceri care controlează Grup Feroviar Român (GFR) a precizat că discuţia pe care a purtat-o cu avocatul Doru Boştină a fost una „ipotetică” şi a catalogat drept „utopie” faptul că i-ar fi dat acestuia trei milioane de euro pentru a afla preţul pe care îl va cere CFR Marfă la o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia.

Tot la procesul în care s-a discutat prelungirea perioadei de arestare a lui Stoica, avocatul acestuia, Viorel Roş, a ţinut să sublinieze că „un inginer nu poate să fie închis, iar un avocat să fie liber”.

„Nu cer arestarea domnului Boştină, ci acelaşi tratament pentru Gruia Stoica. E mai periculos domnul Gruia Stoica, care a renunţat la toate funcţiile pe care le deţinea, decât domnul Doru Boştină? Cu siguranţă că nu”, a spus avocatul, în faţa instanţei.

Apărătorul lui Gruia Stoica a adăugat că Stoica şi-a dat demisia din toate funcţiile de conducere pe care le deţinea, motiv pentru care nu mai este un pericol public.

Curtea de Apel Bucureşti urmează să decidă dacă Gruia Stoica va fi cercetat în continuare în stare de arest sau în libertate.

Gruia Stoica şi Doru Boştină au fost trimişi în judecată la jumătatea lunii februarie, omul de afaceri fiind acuzat că i-ar fi dat avocatului trei milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la o licitaţie pentru transportarea cărbunelui organizată de Complexul Energetic Oltenia, la care participa şi GFR.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button