ESENTIAL

Gropometrul: Aplicatia de telefon care te ajuta sa eviti „craterele” de pe sosele

Soferii care au aplicatia instalata pe telefon pot vedea pe harta, in timp ce merg, niste puncte rosii, care reprezinta craterele din asfalt. Deja programatorii au pe harta mii de gropi, de toate marimile, pe drumurile din intreaga tara, inclusiv din București.

Gropometru a fost lansat de putin timp pe Android si urmeaza in curand si varianta pentru iPhone.

Alin a avut ideea sa faca o aplicatie pentru gropi, dupa o experienta interesanta: „Am observat o domnisoara frumusica pe alee. Ei bine, groapa care m-a trezit la realitate mi-a spus trei lucruri: unul ca as face bine sa franez, sa nu intru in masina din fata, ca am o prietena acasa si ca am probleme la suspensie”.

Aplicatia se foloseste de accelerometru, un senzor care se regaseste zilele acestea pe toate smartphone-urile. El este cel care simte osciliatiile si miscarile bruste si le noteaza pe harta din aplicatie. Apoi, cei care vin din urma pot vedea unde sunt gropi, informează Protv.

Alin Chichan: „Daca zece soferi trec pe acelasi traseu si nu o sa mai ia acea groapa, putem sa determinam ca acolo s-a reparat”.

Daca, intr-un scenariu nefericit, o groapa poate duce la accident, e bine sa aveti instalat pe smartphone aplicatia „Lectia de prim-ajutor”.

Tot accelerometrul telefonului va poate spune, cu ajutorul unei alte aplicatii folosite in strainatate de incepatori, cat de bine sau prost conduceti, in functie de cat de brusc franati, accelerati sau virati, iar la sfarsitul calatoriei primiti o nota.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button