100 de milioane $ pe an, profitul unei gropi de gunoi ecologice, la marginea Bucureştiului

de:
16 nov. 2010
6 Afișari
100 de milioane $ pe an, profitul unei gropi de gunoi ecologice, la marginea Bucureştiului

Adama Technologies, companie americană specializată în tehnologii de reciclare, regenerare şi refolosire a terenurilor poluate va implementa un sistem de colectare la nivel municipal, în Bucureşti, ca şi implementarea unor soluţii de transformare a deşeurilor în energie în gropi de gunoi plasate la periferia oraşului. Sistemul de transformare a gunoiului în energie constă în instalarea unor sisteme de captare pentru gazul metan existent în gropile de gunoi, pentru producerea de electricitate sau de motorină, anunţă compania Adama.

Gropile vor colecta aproximativ 750.000 de tone de deşeuri solide anual, pentru început. Dacă sistemul se dovedeşte operaţional, Adama plănuieşte să îşi extindă investiţiile şi în alte părţi, în România.

”România este o ţară în care anticipăm ca putem lucra cu operatorii care sunt interesaţi de reducerea poluării sau de producerea energiei regenerabile. Fără îndoială este cel mai semnificativ proiect dezvoltat până în prezent de echipa Adama”, declară Aviram Malik, CEO Adama Technologies.

Cookies