Groapa uriașă de pe Calea Văcărești în care poți să-ți rupi oricând mașina. “Nu e groapă, e crater… Dacă trece un motociclist, nu scapă!” 

17 feb. 2023
883 Afișari
Groapa uriașă de pe Calea Văcărești în care poți să-ți rupi oricând mașina. “Nu e groapă, e crater… Dacă trece un motociclist, nu scapă!” 
Groapa uriașă de pe Calea Văcărești în care poți să-ți rupi oricând mașina. “Nu e groapă, e crater… Dacă trece un motociclist, nu scapă!”  | Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov

Relația șoferilor cu groapa din asfaltul din București e veche și complicată. E definită de frustrare și furie (plus trecătoare episoade de ceea ce se cheamă haz de necazul cu această realitate periculoasă din București).

Groapa ca un crater și alte mii de gropi pe străzile și șosele din București

Poate să ne amuze uneori să dăm nume gropilor în care dăm zilnic pe un traseu sau altul din oraș (gropi pe care le cunoaștem de mici, dar știm că botezul ăsta nu le-astupă. Așa că tot la nervi și frustrare ajungem. Uneori, ajungem și la niște costuri care ne scot din minți, că nu-i ieftin să-ți dregi jantele, bucșele, capetele de bară, amortizoarele și lista poate continua, în funcție de ghinion, și mai dramatic.

Acum, începe sezonul de și mai multe gropi pe străzile din București, știut fiind că le priește nițică zăpadă și că, după niște nopți geroase de iarnă, asfaltul crapă și mai spectaculos.

Groapa din aceste imagini se găsește, bine-sănătoasă, pe Calea Văcărești din București. A fotografiat-o și publicat-o pe grupul de Facebook Infotrafic București și Ilfov un membru al acestei comunități. A fotografiat-o imediat după ce i-a făcut pagube:

Două cauciucuri fisurate + jantă îndoită.

Această groapă imensă și periculoasă de pe Calea Văcărești este una destul de cunoscută de șoferii din București care circulă prin această parte a orașului. Membri ai aceleiași comunități vorbesc despre ea:

Groapa e acolo de mai bine de o lună. Lucrez la Mall, sunt sesizări cu sutele, dar nimic… Și înainte de intrare în pasaj, dinspre Obregia, un canal si o groapa de te zdruncina rău…

Alții atrag atenția asupra pericolului și mai mare pe care aceste gropi le reprezintă pentru motocicliști:

​​Dacă o lua un motociclist… I se aduceau flori acum..

Dacă trece un motociclist, nu scapă…

Un alt membru al comunității de FB Infotrafic București și Ilfov (asociată Infotrafic România) aduce în discuție, cu tot cu fotografie, o altă groapă gigantică din București.

A ta a fost parfum, fata de a mea de pe Iuliu Maniu.

gropi-bucuresti
Groapă pe Bulevardul Iuliu Maniu | Sursa foto: Infotrafic București și Ilfov

Unde poți face sesizări cu privire la gropile din București

Pentru sesizări inclusiv în legătură cu problema gropilor, o variantă ar fi Brigada Poliției Rutiere București, care transmite:

La numărul 021/9544 ne puteți sesiza permanent, telefonic, sau la adresa de email:  [email protected], pentru operativitate în rezolvarea problemelor urgente întâlnite în traficul bucureștean (ambuteiaje, gropi în carosabil, semafoare defecte, formare de polei etc.), ca și pentru sugestii, sesizări, întrebări sau recomandări privind îmbunătățirea activității Brigăzii Rutiere.

Primăriile de sector, de asemenea, pot fi sesizate. Un scurt ghid, mai jos:

  • ADP Sectorul 1 – sesizări privind spații verzi neîngrijite sau deteriorate, copaci căzuți, toaletat arbori, gropi în carosabil/trotuar, semnalizare rutieră, sisteme de irigație nefuncționale sau coșuri de gunoi rupte – informații suplimenare sunt  AICI
  • ADP Sector 2 – despre sesizările online, mai multe informații sunt AICI
  • Primăria Sectorului 3 – are o aplicație unde bucureștenii pot face diverse sesizări, informații despre ea sunt AICI
  • Și Primăria Sectorului 4 are o astfel de aplicație, disponibilă pe Android și IOS. Alte detalii, AICI
  • La Primăria Sectorului 5, sesizările se pot face AICI
  • Reclamațiile și sesizărie pentru Primăria Sectorului 6 se pot face AICI

Gropile din asfalt reprezintă nu numai o serioasă provocare financiară pentru șoferii cărora le ies brutal în cale și le strică mașinile, dar e și o problemă serioasă de siguranță rutieră. Lor li se adaugă marile probleme de infrastructură de cale ferată urbană – mai simplu spus, zecile de kilometri de șină de tramvai și cale de rulare care se află în stare avansată de degradare.

Îți recomandăm să citești și: 

Cookies