Groapă gunoi Chiajna. Primăria Sectorului 1 a solicitat Gărzii de Mediu să ia MĂSURI URGENTE

de:
22 iul. 2016
0 Afișari
Groapă gunoi Chiajna. Primăria Sectorului 1 a solicitat Gărzii de Mediu să ia MĂSURI URGENTE

Ca urmare a numeroaselor sesizări primite din partea locuitorilor din cartierele Pajura, Bucureștii Noi, Chitila, zona Șoselei de Centură, Străulești privind calitatea proastă a aerului, o echipă de specialiști ai Primăriei Sectorului 1 s-a deplasat în regim de urgență la fața locului și a constatat că toate sesizările sunt întemeiate.

Solicit Gărzii de Mediu să ia în regim de urgență toate măsurile pentru a obliga proprietarii acestei gropi să nu pună în pericol sănătatea locuitorilor Sectorului 1. Groapa de gunoi IRIDEX trebuie să se încadreze, în cel mai scurt timp posibil, în parametrii de mediu prevăzuți de legislația în vigoare. În calitate de edil al Sectorului 1 voi apăra întotdeauna interesele cetățenilor din această zonă administrativă și voi face tot ce ține de mine pentru a obliga această societate să nu mai afecteze calitatea aerului din aceste cartiere„, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Mai mult, în urma monitorizării calității aerului inițiată de Garda Națională de Mediu, începând cu data de 23 mai 2016, s-au constatat depășiri ale nivelului de hidrogen sulfurat în zonele afectate de disconfortul olfactiv.

Cookies