Grivița 53, primul teatru din București construit de la 0 de comunitate, tot mai aproape să fie gata. Chris Simion: Mai e un pic, încă e nevoie de sprijinul oamenilor ❤️

30 apr. 2024
898 afișări
Grivița 53, primul teatru din București construit de la 0 de comunitate, tot mai aproape să fie gata. Chris Simion:  Mai e un pic, încă e nevoie de sprijinul oamenilor ❤️
Grivița 53, primul teatru construit de la 0 de comunitate, tot mai aproape să fie gata. Continuă strângerea de fonduri: Pentru ca acest efort să ajungă la bun sfârșit | Sursa foto: Chris Simion

Proiectul Grivița 53 se apropie de finalizare. Grivița 53 poate să fie un exemplu care inspiră tinerele generații, fiind primul teatru construit de la zero de comunitate. Campania de strângere de fonduri continuă.

Grivița 53 se apropie de finalizare

După 8 ani, Grivița 53, proiectul scriitoarei și regizoarei Chris Simion Mercurian, face pași către finalizare. Doar structura mai trebuie finalizată integral. O bună parte de clădire e gata, mai exact parterul teatrului, sala mare și etajul 1 sunt gata deja.

În iunie 2024, vor începe lucrările pentru interior. Recepția teatrului va trebui finalizată până la sfârșitul acestui an.

Grivița 53 mai are nevoie de încă 500.000 de euro pentru a fi un spațiu funcțional pe data de 31 decembrie 2024. Prin urmare, continuă campania de strângere de fonduri.

Grivița 53 mai are nevoie de încă 500.000 euro pentru ca în 31 Decembrie 2024 să fie un spațiu funcțional, adică 9433 de cărămizi ctitor achiziționate sau câteva companii care să își dorească statutul de partener. Data menționată este termenul limită care face diferența între a avea un teatru nou în București sau a returna grantul norvegian.

Primul teatru din România construit de o comunitate

Proiectul Grivița 53 va fi primul teatru construit din inițiativă privată în ultimii 80 de ani, dar și primul teatru din istoria culturală a României construit de o comunitate. Mai exact, actori, regizori, scenografi, coregrafi, artiști plastici muzicieni și oameni simpli, au ajutat la construirea acestui vis, devenind întemeietori.

Pe lângă cei aproximativ 11.000 de fondatori persoane fizice, o sumedenie de companii au susținut acest demers de la început și au contribuit la realizarea lui.

Proiectul a început în anul 2016, cu o donație de 200.000 de euro din fondurile personale ale regizoarei Chris Simion. Această sumă a fost rezultată în urma vânzării casei bunicii lui Chris. Grivița 53 s-a pus în mișcare prin contribuția oamenilor (numele acestora va fi inscripționat în foaierul teatrului), strângându-se suma de aproximativ un milion de euro, plus prin finanțarea de 1,9 milionane de euro din granturile SEE 2014 – 2021 (programul Ro-Cultura).

Dacă vrei să fii și tu ctiror al teatrului Grivița 53, e simplu: intră 🧱AICI🧱

Te-ar putea interesa și:

Cookies