SMART CITY

GRIPA SEZONIERĂ 2020. Gripa ÎNCHIDE mai multe clase din Capitală. LISTA unităţilor de învăţământ

GRIPA SEZONIERĂ 2020. Cursurile se suspendă, începând cu data de 21 ianuarie 2020, pentru câte o clasă de elevi și o grupă de preșcolari din următoarele unităţi de învățământ:

Grădiniţa nr.115, grupa Mijlocie, Sectorul 1

Şcoala Generală Pia Brătianu, clasa IVG, Sectorul 1

Grădiniţa nr.68, toată unitatea, Sectorul 3

Școala Gimnazială nr. 172, clasa a IV-a F, Sectorul 6

Şcoala Gimnazială nr. 59, clasa I B, Sectorul 6

Școala Gimnazială nr. 206, clasa I C, Sectorul 6

Școala Gimnazială nr. 157, clasa I A, Sectorul 6

Grădiniţa nr. 210, Grupa Campionii, Sectorul 6. 

GRIPA SEZONIERĂ 2020. În conformitate cu recomandările emise de DSP-MB, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a dispus aplicarea imediată a măsurilor necesare prevenirii extinderii cazurilor de gripă în unitățile de învățământ din Sectorul 6, respectiv dezinfecție prin nebulizare și furnizarea suplimentară de soluții dezinfectante pentru asigurarea igienei riguroase a mâinii şi a tuturor suprafeţelor.

Mai multe cazuri de gripă, în 2020

GRIPA SEZONIERĂ 2020. Numărul de îmbolnăviri de gripă va fi mai mare anul acesta, susține preşedintele Societăţii Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila. Medicul mai spune că în acest sezon a crescut numărul celor care s-au vaccinat, însă nu este suficient pentru acoperirea țintei recomandată de OMS. 

„În acest an, având în vedere și aprecierile pe care le face Centrul European de Control al Bolilor, din cauza circulației simultane a virusurilor de tip A și de tip B, se estimează un număr mai mare, probabil, de îmbolnăviri, comparativ cu ultimele două sezoane”. a precizat președintele SRM.

GRIPA SEZONIERĂ 2020. Medicul a adăugat că, în afară de vaccinare, măsurile de protecție individuală sunt esențiale.

„De fiecare dată când avem o viroză respiratorie este bine se evităm să mergem în colectivitate sau la locul de muncă, este bine să fim izolați la domiciliu, dacă este o formă ușoară sau medie, iar formele grave beneficiază de spitalizare și neapărat trebuie sa ne adresăm medicului pentru a evita administrarea cu antibiotice, care nu este în niciun fel binefăcătoare în cazul unei infecții cu virusuri”, a explicat Alexandru Rafila.

„Campania de vaccinare împotriva gripei se apropie de sfârșit, din câte știți Ministerul Sănătății a achiziționat 1,5 milioane de doze de vaccin, care au fost administrate aproape în totalitate. În afară de acest număr de doze, pe piața liberă s-a dublat cererea de vaccin comparativ cu sezonul 2018 – 2019 și ne găsim în situația în care 2 milioane de oameni, mai ales din categoriile cu risc, s-au vaccinat împotriva gripei”, a spus Rafila.

Vârful sezonului de gripă va fi la începutul lunii februarie

GRIPA SEZONIERĂ 2020. Președintele SRM a considerat drept „un fapt îmbucurător” faptul că numărul de doze administrate este mai mare față de anul trecut cu 25%, „însă mai avem până la acoperirea țintei recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS)”.

Potrivit specialistului, vârful sezonului de îmbolnăviri va fi, ca în fiecare an, sfârșitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie.

„Având în vedere că în ultimele săptămâni se înregistrează cazuri confirmate de gripă, putem aprecia că probabil sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie va fi vârful îmbolnăvirii de gripă, ca în fiecare an de altfel, cu mici decalaje”, explică Rafila.

GRIPA SEZONIERĂ 2020. Medicul mai spune că cei care nu se vaccinează nu se pot feri de gripă decât prin măsurile de igienă individuală, prin spălatul mâinilor, și să evite pe cât posibil prezența în zone foarte aglomerate, iar dacă merg într-un spital este bine să-și acopere gura și nasul cu o mască de protecție.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button