FIT CITY

Gripa închide şcolile din Capitală. Peste 23 de unităţi de învăţământ îşi suspendă parţial cursurile

23 de şcoli şi grădiniţe din Bucureşti au fost închise, 21 dintre acestea solicitând suspendarea pentru o perioadă de trei zile. Celelalte două unităţi de învăţământ au cursurile suspendate încă de vineri, acestea urmând să fie reluate marţi, 4 februarie.

Cursurile se suspendă în situaţia în care sunt cel puţin trei copii cu gripă într-o clasă/grupă cazuri confirmate medical

Ministerul Educaţiei, precizări legate de gripă

Într-un comunicat emis de Ministerul Educaţiei, se arată faptul că în judeţele Argeş, Giurgiu, Neamţ câte o unitate de învăţământ este închisă integral, în timp ce în în Cluj, Ilfov şi Olt sunt închise parţial câte o unitate de învăţământ, în timp ce în Iaşi sunt închise parţial două unităţi. În Capitala României 23 de unităţi au suspendat cursurile parţial.

Suspendarea parţială sau integrală a cursurilor în mai multe unităţi de învăţământ din ţară din cauza gripei afectează, în prezent, 3.466 de elevi, informează luni Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Până în acest moment au fost confirmate 13 decese din cauza gripei, dintre care în patru cazuri este vorba de minori. Au fost înregistrate la nivel naţional 3.645 cazuri de gripă clinică. În Bucureşti, numărul total de raportări de gripă a fost de 1.366, din care 74 au fost confirmate în laborator.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button