Grinch, nu te băga! Târgul de Crăciun din București e în pericol. Nimeni nu s-a înscris la licitația Primăriei Capitalei, care caută parteneri

02 nov. 2022
1597 Afișari
Grinch, nu te băga! Târgul de Crăciun din București e în pericol. Nimeni nu s-a înscris la licitația Primăriei Capitalei, care caută parteneri
Grinch, nu te băga! Târgul de Crăciun din București e în pericol. Nimeni nu s-a înscris la licitația Primăria Capitalei, care caută parteneri. Imagine simbol: Pixabay

Pare-se că Grinch și-a băgat nasul, iar Târgul de Crăciun din București, organizat de Primărie, este în pericol. PMB, prin ARCUB, a lansat o licitație în vederea identificării unui posibil partener pentru organizarea evenimentului, dar nicio firmă nu s-a înscris.

Târgul de Crăciun din București e în pericol

La data de 13 octombrie, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunța că municipalitatea pune, în premieră, Piața Constituției la dispoziția operatorilor privați, pentru a putea organiza Târgul de Crăciun din anul 2022. Astfel, Primăria Capitalei și-a propus să organizeze Târgul în parteneriat public-privat.

La acea dată, Nicușor Dan a anunțat că Târgul de Crăciun va fi organizat în perioada 30 noiembrie-26 decembrie.

4 săptămâni au mai rămas până când, teoretic, Târgul de Crăciun din Piața Constituției ar trebui să-și deschidă porțile, dar nicio firmă nu s-a înscris la licitația lansată de Primăria Capitalei, prin ARCUB.

„Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Capitalei, a derulat, în perioada 13-24 octombrie, un apel deschis în vederea identificării unui partener pentru organizarea Târgului de Crăciun 2022 în Piaţa Constituţiei, între 30 noiembrie şi 26 decembrie 2022.

În urma lansării anunțului cu privire la alăturarea operatorilor economici interesați să devină organizatori ai Târgului de Crăciun 2022 din Bucureşti, până la momentul încheierii termenelor menționate în regulamentul de înscriere, nu a fost depusă nicio ofertă de parteneriat”, transmite ARCUB.

Parteneri pentru suplimentarea iluminatului

După ce a anunțat că Primăria Capitalei caută parteneri pentru organizarea Târgului de Crăciun, Nicușor Dan a anunțat că municipalitatea caută parteneri și pentru suplimentarea iluminatului festiv din oraș.

„Primăria Capitalei dă startul înscrierilor în programul “Sărbători de iarnă, împreună, în București” – iluminat ornamental festiv 2022/2023 prin care se dorește implementarea unor soluții integrate, care să vină în completarea celor aproximativ 2.900 de decorațiuni LED asigurate de către Primăria Municipiului București.

Astfel, instituțiile publice și/sau private interesate sunt invitate să depună propuneri de Proiecte, iar în baza acestui parteneriat să contribuie la crearea unei atmosfere specifice sărbătorilor de iarnă”, potrivit PMB.

Proiectele au putut fi depuse până la data de 31 octombrie, iar rezultatele ar urma să fie publicate azi, 2 noiembrie.

Cookies