Grijă mare, șoferi! Un site neautorizat vinde roviniete. CNAIR trage un semnal de alarmă

07 iul. 2022
390 Afișari
Grijă mare, șoferi! Un site neautorizat vinde roviniete. CNAIR trage un semnal de alarmă
Grijă mare, șoferi! Un site neautorizat vinde roviniete. CNAIR trage un semnal de alarmă. Sursa foto: Captură/ Portal CNAIR/ erovinieta.ro

Șoferii care preferă să cumpere roviniete din mediul online trebuie să fie cu ochii-n patru. CNAIR trage un semnal de alarmă și îi avertizează pe conducătorii auto că în mediul online a apărut un portal neautorizat pentru achiziția rovinietei.

CNAIR: Roviniete vândute de un site neautorizat

„Atenție! Portal neautorizat pentru achiziția rovinietei!!”, transmit reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe o rețea de socializare.

CNAIR îi anunță pe conducătorii auto care circulă pe drumurile naționale și autostrăzile din România că a descoperit existența unui site neautorizat care vinde roviniete. Portalul online www.digitale-vignette-online.ro NU este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare (rovinieta).

„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că a constatat existența în mediul online a unui portal web care nu este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare (rovinieta)”, spune compania.

Distribuitorii autorizați

Șoferii sunt sfătuiți să plătească rovinieta numai la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție și/ sau portaluri web sunt autorizate și se regăsesc pe site-ul oficial al companiei, AICI sau pe portalul ce aparține CNAIR: www.erovinieta.ro .

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere declară că nu își asumă nicio responsabilitate în momentul în care utilizatorii, în vederea achitării rovinietei, accesează unele portaluri web neautorizate.

Totodată, șoferii care se lasă păcăliți de acest site neautorizat achită costuri suplimentare cu 200% mai mult față de prețul real al unei roviniete. Diferențe de preț pentru o rovinietă cu valabilitate de 7 zile:

  • Portalul oficial CNAIR: 3 euro – tariful stabilit de legislația în vigoare;
  • Site neautorizat www.digitale-vignette-online.ro: 8.90 euro, din care 5.90 euro reprezintă „taxa de serviciu”.

„La achitarea unei roviniete pe site-ul www.digitale-vignette-online.ro, utilizatorilor achită costuri suplimentare care ajung să fie în cuantum de aproape 200% față de prețul real al unei roviniete”, transmit reprezentanții CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Cookies