Grijă mare la ce cumpărați. Produse din carne retrase de la raft din cauza unei bacterii

13 dec. 2021
414 Afișari
Grijă mare la ce cumpărați. Produse din carne retrase de la raft din cauza unei bacterii
Grijă mare la ce cumpărați. Produse din carne retrase de la raft din cauza unei bacterii

O nouă alertă alimentară în România. Două preparate din carne au fost retrase de la comercializare. Acestea conțineau o bacterie periculoasă, care poate afecta inclusiv sistemul nervos.

Grijă mare la ce cumpărați. Produse din carne retrase de la raft din cauza unei bacterii numită Listeria monocytogenes. Retragerea de la comercializare a celor două produse a fost inițiată de societatea SC MARCEL SRL, potrivit informațiilor transmise de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Grijă mare la ce cumpărați

Astfel, ANSVSA îi informează pe consumatori despre rechemarea pentru două produse neconforme. Ambele produse din carne au fost retrase de pe rafturile magazinelor, din cauza descoperirii bacteriei Listeria monocytogenes.

Te-ar mai putea interesa și: De Crăciun sau Revelion, vrei să pleci din București prin Europa? Poate te ajută un ghid al restricțiilor în UE – unde și cum se poate călători

Societatea SC MARCEL SRL anunță prin intermediul ANSVSA că retrage de pe piață și recheamă de la clienți produsele ce au următoarele date de identificare:

Denumirea primului produs retras: URECHI SNACKS 200 G

  • Lot: 076121121;
  • Produsul expiră la data de: 02.01.2022.

Denumirea celui de-al doilea produs retras: MUSCHI TIGANESC

  • Lot: 017121121;
  • Produsul expira la data de: 27.12.2021 / 06.01.2022.
Cele două produse din carne retrase de pe rafturile magazinelor. Sursă foto: Captură/ ANSVSA
Cele două produse din carne retrase de pe rafturile magazinelor. Sursă foto: Captură/ ANSVSA

Produse din carne retrase de la raft din cauza unei bacterii

Clienții care au cumpărat produsele din loturile menționate mai sus, sunt sfătuiți să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în magazinele de unde le-au achiziționat. Banii pe produs vor fi restituiți fără să fie necesară prezentarea bonului fiscal.

Te-ar mai putea interesa și: Cât timp mai stăm în frig în București? Calculul unui fost ministru și soluția sa care vine în contradicție cu regulile de mediu

Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care se confruntă cu febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt sfătuite să consulte medicul și să menționeze acest consum al produsului/ produselor.

O atenție deosebită pentru aceste simptome trebuie să o acorde:

  • femeile însărcinate;
  • persoanele cu o imunitate scăzută;
  • persoanele vârstnice.

Simptomele menționate mai sus pot sugera listerioza, o boală potențială grav. Timpul de incubație al bolii este de până la opt săptămâni, potrivit informațiilor comunicate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Pentru mai multe informații puteți contacta SC MARCEL SRL la adresa de mail marcel@marcel.com.ro. Societatea își cere scuze pentru neplăcerile create.

Cookies