Greva STB, ziua a 5-a | Nu vezi autobuze pe străzi în București, dar nici soluții la criza transportului nu se prea văd

24 ian. 2022
1208 Afișari
Greva STB, ziua a 5-a | Nu vezi autobuze pe străzi în București, dar nici soluții la criza transportului nu se prea văd
Greva STB, ziua a 5-a | Nu vezi autobuze pe străzi în București, dar nici soluții la criza transportului nu se prea văd (sursa foto: STB)

Bună dimineața, București, a început ziua a 5-a de grevă STB și partea cea mai dubioasă este că aproape ne-am obișnuit să nu vedem autobuze, troleibuze și tramvaie pe străzile orașului.

Teoretic, 20% dintre mijloacele de transport în comun au ieșit pe traseu – adică mai puțin de 150 de autovehicule. Practic, poți să mergi și 40 de minute cu mașina prin București și să nu întâlnești niciun autobuz/troleibuz..

Greva STB ajunge în ziua a 5-a, după eșecul negocierilor din zilele 1, 2, 3 și 4

Dis de dimineață, zeci de angajații STB s-au adunat să protesteze la autobaza Titan, unde spun – și azi – că nu vor oeși pe traseu până când directorul Societății de Transport București nu își va da demisia. Aceasta pare să fi devenit principala lor solicitare. Protestatarii îi reproșează directorului STB Adrian Criț situația complicată a companiei. Îl consideră responsabil de starea tehnică periculos de precară a mijloacelor de transport în comun,

Încă din prima zi de grevă STB, care a fost joi, 20 decembrie, au existat diverse negocieri între protestatari, conducere și Primăria Capitalei, dar toate au eșuat, una câte una.

O nouă întâlnire Nicușor Dan -protestatari STB

Azi, primarul general Nicușor Dan ar urma să să întâlnească din nou cu greviștii de la STB. Sindicaliștii au spus că, la discuțiile anterioare, primarul general nu a stat prea mult de vorbă cu ei, iar Nicușor Dan a declarat că singura revendicare a fost demisia directorului.

Ieri, primarul general susținea că mulți angajați STB au încetat greva și s-au întors la lucru.

„Mulți angajați STB și-au reluat azi (duminică – nota red.) activitatea. Am avut pe traseu 65% dintre tramvaie și troleibuze și un număr mic de autobuze. Salut decizia celor care au înțeles că rezolvarea problemelor se face prin dialog, respectând legea”, a spus Nicușor Dan.

Protestatarii de la STB cer un nou contract colectiv de muncă, salarii majorate și demisia actualului director. Potrivit sindicaliștilor, un șofer de la STB câștigă, în prezent, aproximativ 4.000 de lei brut, deși lucrează sâmbăta, duminica și în alte zile libere.

 

 

Cookies