Greva STB. Când va circula din nou transportul public de suprafață în București? Ultimatum transmis de sindicalistul Vasile Petrariu, consilier PSD

20 ian. 2022
5921 afișări
Greva STB. Când va circula din nou transportul public de suprafață în București? Ultimatum transmis de sindicalistul Vasile Petrariu, consilier PSD
Autobuze ies din Autobaza Titan, in Bucuresti, joi, 1 aprilie 2010. Peste o mie de angajati RATB au protestat la autobaza Titan, acestia refuzand sa iasa cu autobuzele, troleibuzele si tramvaiele pe trasee. Angajatii RATB au incheiat protestul si si-au reluat joi seara munca. ANDREI MOISE / MEDIAFAX FOTO

Transportul public de suprafață din București este paralizat, joi dimineață, din cauza grevei generale a angajaților STB, iar șansele ca mijlocele de transport în comun să funcționeze din nou astăzi se reduc având în vedere ultimatumul transmis de Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti. În paralel, instanța va judeca dacă greva este ilegală, după ce directorul STB Adrian Criț – contestat de sindicaliști – a anunțat că la ora 9.00 a fost depusă acțiunea de contestare a protestului. Termenul în acest proces a fost stabilit mâine, în 21 ianuarie, ora 12:00.

Vasile Petrariu, liderul Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB), consilier PSD, a declarat că mijloacele de transport în comun vor reveni pe traseu după ce directorul general Adrian Criț va pleca de la conducerea STB. El a precizat că la negocieri, fără el nu va merge nimeni din partea Sindicatului Transportatorilor, răspunzându-i primarului Capitalei care afirmase că doreşte să vorbească cu cei care au făcut grevă dar nu cu consilierul PSD, care a politizat acest protest.

”Când va înţelege sindicat şi când va înţelege că un dialog social se poartă cu asociaţii sindicale, poate să îşi dea cu părerea. Şi primarul General este adeptul a ceea ce spunea directorul STB, să desfiinţeze asociaţia sindicală. Aşa ceva, după 30 şi ceva de ani de la Revoluţie, nu cred că mai e posibil. La negocieri, fără mine nu va merge nimeni din partea Sindicatului Transportatorilor.”

Petrariu a spus că acest conflict poate fi rezolvat instant dacă PNL îşi asumă această răspundere şi îl demite pe actualul director general al STB, prin Consiliul de Administraţie. Petrariu a mai acuzat PNL şi USR că doresc să divizeze această societate.

Directorul STB Adrian Criț contestă însă solicitările sindicatului și lansează acuzații la adresa liderului de sindicat: “Bucureștenii suferă pentru un moft al unui consilier general implicat de-a lungul timpului în tot ceea ce înseamnă achiziții, furturi și interese în cazul STB. La ora 9 putem depune acțiunea în instanță. În paralel vom face și plângeri penale împotriva celor care se fac vinovați de întreruperea transportului public. Vom evalua și în ce măsură personalul și-a îndeplinit îndatoririle de serviciu”, a mai spus Adrian Criț pentru buletindebucurești.ro.

Cine este Vasile Petrariu, lider al Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB)

 

Șeful organizației sindicale este Vasile Petrariu, lider al Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB), organizaţie cu circa 9.000 de membri. Vasile Luliu Petrariu este lăcătuș, la bază. Petrariu este consilier PSD în Consiliul General al Capitalei, scrie economedia.ro.

Primarul general Nicușor Dan a declarat că greva STB este ilegală, este o „grevă politică”, orchestrată de sindicatul reprezentativ condus de liderul sindical Vasile Petrariu, consilier PSD.

Sindicatul care a declanșat greva STB cere măriri de salarii și condiții mai bune de muncă. 1450 de autobuze, troleibuze și tramvaie au rămas joi în depouri și autobaze.

Cookies