Greva STB ar putea continua. Nicușor Dan cere intervenția Parchetului, în urma eșecului rundei 3 de discuții

21 ian. 2022
879 Afișari
Greva STB ar putea continua. Nicușor Dan cere intervenția Parchetului, în urma eșecului rundei 3 de discuții

Greva generală de la STB ar putea continua în București, după ce runda 3 de discuții care trebuia să ducă la stingerea crizei s-a încheiat cu un eșec. Rezultatul era previzibil atâta timp cât liderul de sindicat, Vasile Petrariu, membru și consilier general al PSD, a venit la negociere, deși primarul general a precizat că nu-l primește întrucât nu-i recunoaște calitatea și a cerut prezența celorlalți membri de sindicat.

După eșecul discuțiilor, primarul general, Nicușor Dan, a solicitat Parchetului, vineri seara, într-un apel public, să ia măsuri în contextul grevei ilegale a angajaților Societății de Transport București și față de Vasile Petrariu, despre care spune că a organizat acest act ilegal cu consecințe asupra transportului din București.

„Hotărârea arată că ”este o grevă organizată majoritar de sindicatul reprezentativ din STB”. Solicit Parchetului să ia măsuri împotriva domnului Petrariu care a organizat acest act ilegal”, a afirmat Dan.

Edilul a spus că a avut loc „o încercare de dialog” între sindicatul reprezentativ STB și conducerea STB, însă dialogul nu a putut avea loc pentru că practic sindicatul reprezentativ nu are acele revendicări reale. „Toate problemele care țin de mentenantă, piese de schimb, capete de linii, confortul vatamanilor, niciuna dintre aceste probleme reale nu a fost discutată”, a mai spus primarul.

Concluzia lui Nicușor Dan a fost că în cazul grevei „avem de a face cu o actiune politică a domnului Petrariu”.

„Cer PSD și președintelui București, Gabriela Firea, si președintelui national, Marcel Ciolacu, să se pronunțe, ori sustine o greva ilegală, fie se delimiteaza și retrag sprijinul politic al lui Petrariu, ales pe listele PSD”, a cerut primarul general.

Șeful sindicatului STB anunță că negocierile pentru oprirea grevei STB cu primarul au eșuat

Vasile Petrariu, liderul principalului sindicat al STB, a anunțat vineri seară după discuția cu primarul Nicușor Dan că discuțiile au eșuat. El a spus că le va transmite sindicaliștilor ce a discutat și apoi va vedea reacția șoferilor. Petrariu a refuzat să spună explicit dacă greva va continua

Tribunalul București a decis, vineri, că greva STB este ilegală. Instanța a dispus încetarea grevei ca ilegală și reluarea imediată a activității.

 

Cookies