Greva STB, ajunsă la a treia zi consecutivă, ar putea să coste Societatea de Transport București pierderi de până la 20 de milioane de lei, spune directorul companiei, Adrian Criț. Mai mult, prelungirea grevei ar putea conduce chiar la intrarea STB în insolvență.
Directorul Societății de Transport București, Adrian Criț, a declarat că greva angajaților STB a afectat financiar compania, însă momentan nu se știe exact care este pierderea totală. Există însă la acest moment o estimare potrivit căreia pierderile din ultimele trei zile se ridică la 20 de milioane de lei. Totuși, spune Criț, cifra exactă ar urma să fie aflată în urma unui audit economic desfășurat de o companie externă, potrivit Digi24.
Mai mult, directorul companiei a precizat că, pe lângă pierderile financiare, STB ar urma să înregistreze și prejudicii de imagine, dar și pierderea suportului cetățenilor, deoarece este vorba despre o companie publică, finanțată din taxele și impozitele cetățenilor
„Ca şi valoare, eu consider că urmare a acestor trei zile de grevă ilegală probabil aceasta se va situa undeva în jur de 20 de milioane de lei. Asta în momentul de faţă”, a declarat Adrian Criț potrivit Agerpres.
Mai mult, prelungirea grevei angajaților ar duce la apariția unui risc real pentru STB de a intra în insolvență, potrivit lui Adrian Criț. Veniturile reduse, aproape inexistente din ultimele trei zile ar putea duce la apariția unor dificultăți privind plata salariilor pentru angajați, plata utilităților sau a altor cheltuieli necesare.
Directorul general al STB a precizat că recent a fost eșalonată o datorie istorică, în valoare de 1,3 miliarde de lei, astfel că în prezent, cu ajutorul municipalității, datoria a ajuns la aproximativ 900 de milioane de lei cu tot cu penalități. Această sumă trebuie plătită către ANAF, iar neplata unei rate înseamnă intrarea în insolvență a companiei, a mai precizat Criț.