GREVA ROMATSA de la 1 septembrie, ANULATĂ

de:
31 aug. 2015
0 afișări
GREVA ROMATSA de la 1 septembrie, ANULATĂ

GREVA ROMATSA ANULATĂ. „S-a semnat contractul colectiv de muncă. Se va depune astăzi la ITM, astfel încât nu mai sunt întrunite condiţiile pentru grevă. Mâine greva nu va mai avea loc”, a susţinut ministrul Iulian Matache, luni, după ce a ieşit de la întâlnirea cu sindicatele şi patronatul ROMATSA. 

Sindicaliştii şi patronatul Romatsa au ajuns la o înţelegere în privinţa grevei generale a controlorilor de trafic din 1 septembrie. Acţiunea a fost anulată după ce, timp de mai multe zile, au avut loc negocieri intense în privinţa contractului colectiv de muncă. 

Directorul ROMATSA a demisionat. Ministrul Transporturilor cere anularea grevei din 1 septembrie 

„Așa cum am mai spus, chiar dacă instanța a stabilit că greva angajaților ROMATSA este legală, mă bazez pe maturitatea și puterea de negociere atât a reprezentanților ROMATSA cât și a liderilor de sindicat, astfel încât să se evite greva generală programată pentru 1 septembrie. Sper ca lucrurile să intre în normalitate cât mai repede”, a spus ministrul Liviu Pop,  ministrul delegat pentru Dialog Social.

GREVA ROMATSA ANULATĂ.  Sindicaliştii de la ROMATSA au reuşit să obţină, după o nouă rundă de negocieri cu reprezentanţii Consiliului de Administraţie şi ai Ministerului Transporturilor, renunţarea la vechea organigramă.

GREVA ROMATSA ANULATĂ. „Am stat vineri noaptea până la ora 2,00, la negocieri cu reprezentanţii Consiliului de Administraţie şi cei ai Ministerului Transporturilor şi am stabilit să începem din nou sâmbătă negocierile. Nu am face toate aceste eforturi, un maraton incredibil, dacă nu ar fi deschidere din partea celor din CA. În principiu, am rezolvat cel mai grav lucru, respectiv să nu trecem în CCM acea organigramă ilegală, abuzivă şi care ne-ar fi dus in faliment în doi ani de zile. Trebuie găsite soluţii aici pentru că vrem un CCM cu organigrama veche, celei care era înaintea organigramei care a intrat în vigoare la 1 martie. A fost un lucru greu de rezolvat, dar am reuşit azi noapte ca CA să aprobe vechea organigramă”, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Gabriel Tudorache, preşedintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR).

GREVA ROMATSA ANULATĂ. Conform ultimelor informații, angajații ROMATSA ar urma să primească salarii indexate cu un mic procent, dar, mai important, se va renunța la funcțiile de conducere în care au fost numite persoane pe considerente politice. 

Tudorache a declarat, luni, pentru Hotnews ca s-a ajuns la un acord cu patronatul pentru toate cele 14 revendicari, insa sindincalistii nu vor semna acordul de incetare a grevei pana cand nu se vor gasi solutiile legale pentru surplusul de personal creat dupa revenirea la vechea organigrama.

GREVA ROMATSA ANULATĂ. Liderul sindical a afirmat că în prezent se caută soluţii pentru solicitarea referitoare la angajaţii puşi pe diferite funcţii de fostul director general, cu salarii mult mai mari, dar şi la cea privind vârsta de pensionare a controlorilor de trafic.

Tribunalul București: Greva Romatsa, de la 1 septembrie, LEGALĂ. Două treimi din zboruri rămân la sol 

GREVA ROMATSA ANULATĂ. „Mai avem divergente şi pe punctul 14, care este extrem de greu. El vizează sporurile pentru acele persoane care s-au lăsat mituite, care au fost puse în diferite funcţii şi au fost angajate cu contracte de muncă individuale, pe salarii mult mai mari şi deţin acte adiţionale semnate de Ion Stanciu şi nu este normal să se ducă până la pensie cu aceste sume. Rămâne şi punctul cu vârsta de pensionare de 55 ani. Din câte am văzut, există deschidere din partea CA, iar acest lucru înseamnă că discuţiile sunt pe drumul cel bun”, a adăugat liderul Tudorache.

Cookies