ARHIVA B365

GREVĂ la Lufthansa, miercuri. Ce zboruri vor fi afectate

Încetarea lucrului, ultima dintr-un lung şir de acţiuni de protest, va afecta toată ziua de miercuri, de la 00,01 la 23,59, a precizat sindicatul Vereinigung Cockpit într-un comunicat de presă citat de AFP şi preluat de Economica.net. În schimb, greva nu va afecta subsidiarele Germanwings şi Eurowings precum şi zborurile pe distanţe lungi ale Lufthansa.

Cockpit, sindicat care are aproximativ 9.300 de membri, se opune intenţiei echipei de conducere de a a elimina sistemul de pensionare anticipată care le permite piloţilor să se pensioneze la 55 de ani. Piloţii de la Lufthansa vor să-şi păstreze posibilitatea de a se pensiona anticipat la 55 de ani cu 60% din salariu, înainte de a ajunge la vârsta oficială de pensionare de 65 de ani.

Grupul Lufthansa, care cuprinde mai multe companii ariene, trece de mai multe luni printr-o perioadă dificilă din cauza grevelor repetate ale piloţilor. Ultima acţiune de protest a afectat zborurile Germanwings timp de două zile, la mijlocul lunii februarie, când aproape 340 de zboruri cu plecare din Germania au fost anulate.

Anul trecut grevele repetate au redus cu 160 de milioane de dolari profitul operaţional al companiei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button