Grevă japoneză în administrația publică din București și din țară. Protestul va fi joi, pe 10 februarie

09 feb. 2022
225 afișări
Grevă japoneză în administrația publică din București și din țară. Protestul va fi joi, pe 10 februarie
Grevă japoneză în administrația publică din București și din țară. Protestul va fi joi, pe 10 februarie | Sursă foto: Facebook-Fnsa Romania

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație a anunțat că mâine, 10 februarie, va organiza o grevă japoneză.

Grevă japoneză în administrația publică

Această formă de protest ce va avea loc joi, 10 februarie, face parte din de acțiuni ce a fost stabilit de către Biroul executiv al federației. Grevă japoneză se va desfășura în intervalul orar 09:00-11:00, după cum a transmis Federației Naționale a Sindicatelor din Administrației.

Astfel că, angajații, ce sunt membri de sindicat, vor posta pe ușa biroului anunțul ce conține revendicările avute sau vor purta banderole albe, în semn de protest. Cu toate că va fi în desfășurare această grevă, conform comunicatului de presă emis de FNSA, activitățile de muncă ale salariaților se vor desfășura în condiții normale. Programul de lucru nu va fi întrerupt.

Care sunt revendicările

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație au două revendicări pentru care pornesc această grevă japoneză. Acestea fac referire atât la partea salarială, cât și la indemnizațiile și sporurile primite de angajații din administrația publică.

Iată lista revendicărilor transmisă de FNSA:

  • Aplicarea imediată, în integralitate ei, a Legii-cadrul 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Se dorește revocarea măsurii de înghețare a salariilor/ veniturilor în sectorul bugetar pentru anul 2022, inclusiv în ceea ce privește indemnizațiile demnitarilor din administrația publică.

  • Modificarea Art. 11, Alin. (4) din Legea nr. 153.2017, în ceea ce privește raportarea veniturilor salariaților din administrația publică locală, la indemnizația viceprimarilor/vicepreședinților consiliilor județene. În acest sens protestatarii solicită începerea discuțiilor și a negocierilor.

Aceștia doresc fie ca sintagma „venituri” să fie înlocuită cu „salariul de bază/încadrare”, fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă. Între aceste drepturi se numără următoarele:

  • Indemnizația de hrană,
  • Indemnizația de vacanță/voucherele de vacanță,
  • Majorările salariale,
  • Sporurile pentru condițiile de muncă.

 

Cookies