FIT CITY

Greva generală din Sănătate ar putea fi suspendată

De asemenea, sindicaliștii au obținut promisiunea că vor fi plătiți pentru zilele de sâmbătă și duminică lucrate și încheierea unui contract colectiv de muncă. Urmează ca miercuri ministrul Sănătății să vină cu propuneri concrete privind creșterile de venituri, iar dacă acestea sunt mulțumitoare, sindicaliștii vor renunța la greva generală programată pentru 28 noiembrie, potrivit digi24.ro.

Marius Sepi, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, a declarat după negocierile cu ministrul: „Lucrurile merg spre bine, am primit garanții ferme de la dânsul legate de revendicările respective. Vom propune biroului executiv și consiliului national al Federației Sanitas suspendarea grevei din data de 28 noiembrie”.

Ministrul Sănătății a spus că negocierea contractului colectiv de muncă pe sector reprezintă baza legală și administrativă a acestor negocieri. „Cred că așa putem inventaria problemele oamenilor”, a spus ministrul. El a adăugat că majorările salariale se vor face în 2014, în două etape. „Trebuie să fim realiști, să ne încadrăm în resursele pe care le avem”, a adăugat el.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button