ȘTIRI

GREVĂ: Air France va anula aproximativ 50% din zborurile programate pentru luni

GREVĂ AIR FRANCE: „Prevedem să asigurăm 48% din zborurile noastre”, în contextul în care 60% dintre piloţi au anunţat că participă la acţiunea de grevă.

GREVĂ AIR FRANCE: După o mişcare socială a piloţilor Air France luni, greva de la Lufthansa va afecta zborurile de lung curier cu plecare şi sosire la Frankfurt şi efectuate cu avioane Airbus A380, A330, A340 şi Boeing B747, în intervalul orar 09.00-17.00 (10.00-18.00 ora României), a anunţat un comunicat emis luni de sindicatul piloţilor Cockpit, aflat în conflict cu conducerea grupului german în legătură cu regimul de prepensionare.

Piloţii Air France se opun condiţiilor de dezvoltare a unei filiale low-cost a grupului, Transavia. Sindicatul piloţilor SNPL (majoritar) a făcut apel la o grevă pentru perioada 15-22 septembrie. O grevă de o săptămână ar fi cea mai importantă organizată din 1998 de către piloţii Air France.

GREVĂ AIR FRANCE: Air France le recomandă „clienţilor care au rezervat un zbor între 15 şi 22 septembrie să-şi amâne călătoria, să-şi schimbe biletul fără alte costuri suplimentare” sau „să ceară rambursarea” acestuia.

Sindicatul SNPL se arată îngrijorat în legătură cu proiectul privind dezvoltarea unei filiale low-cost a grupului care ar putea antrena „externalizarea unor locuri de muncă” şi un „dumping social”.

GREVĂ AIR FRANCE: CEO-ul Air France, Frédéric Gagey, care cifrează de la „10 până la 15 milioane” de euro pe zi costul acestei greve, a declarat că membri din conducerea companiei „fac totul împreună cu partenerii sociali în vederea găsirii unei căi de ieşire din această situaţie”.

Însă SNPL s-a arătat pesimist în legătură cu posibilitatea unei ieşiri din criză.

GREVĂ AIR FRANCE: „Negocierile s-au încheiat şi au eşuat”, „nu suntem întru totul de acord”, a declarat duminică seara pentru AFP Jean-Louis Barber, de la SNPL. Cu toate acestea, el a precizat că discuţiile vor fi reluate luni dimineaţa.

În acest context, compania low-cost EasyJet a pus în vânzare 1.000 de bilete suplimentare pentru curse cu plecare de la Paris.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button