Greseli de evitat in alegerea unei firme de servicii funerare

de:
01 apr. 2019
0 Afișari
Greseli de evitat in alegerea unei firme de servicii funerare

Pe acest fond exista riscul de a face cateva greseli legate de actul funerar, de inmormantare, alegerea firmei de servicii funerare si alte lucruri conectate cu evenimentul in sine.

Am adunat in continuare cateva astfel de greseli pe care ar trebui sa le evitati.

1. Nu va stabiliti un buget alocat pentru serviciile si produsele funerare.

Acest lucru este foarte important pentru a va orienta alegerile. Daca aveti tendinta de a cheltui mai mult decat este necesar (si exista aceasta tendinta la multe persoane care cred ca nu mai conteaza cat platesc pentru funerariile persoanei aceleia foarte dragi) exista riscul ca la final sa ramaneti cu datorii. In niciun caz actul funerar nu ar trebui sa fie unul extrem de pompos, cu mult peste posibilitatile dumneavoastra financiare (sau cele primite din ajutorul de inmormantare sau cele pe care defunctul le-a lasat in urma).

Pe de ala parte, daca aveti tendinta de a va limita foarte mult, la final puteti constata ca ati omis anumite lucruri (fara intentie de altfel). De aceea, noi credem ca este foarte important in prima instanta sa stabiliti macar orientativ un buget pentru actul funerar. In momentul in care cunoasteti acest buget, in continuare putem discuta despre toate produsele si serviciile necesare pentru a fi incluse in cererea dumneavoastra.

2. Va grabiti sa comandati online produse funerare, dupa care va adresati unei firme de pompe funebre.

Aceasta este o tendinta relativ noua, de cand au aparut magazinele online de sicrie. Sigur puteti face o comanda online pentru un sicriu, dar in general procedura este greoaie si ineficienta. De ce sa asteptati sa primiti acasa un sicriu dupa ce ati pierdut timp cu selectarea si comanda online? Nu este mai simplu sa apelati la aceeasi firma de servicii funerare si sa va alegeti instant un sicriu potrivit din ceea ce exista pe stoc? Apropo, la Casa Funerara Blaj avem constat pe stoc peste 40 de modele de sicrie.

3. Va luati responsabilitatea de a va ocupa personal de ridicarea ajutorului de inmormantare, nestiind de fapt ce presupune acesta.

 

Procedura de a obtine ajutorul de inmormantare de la stat nu este greoaie. Problema este momentul in care apare necesitatea de a face toate demersurile necesare. In loc sa faceti drumuri pe la Casa de Pensii sau Institutul de Ajutor de Somaj, sa adunati mai multe documente intr-un dosar, sa completati cereri si sa stati la rand, nu este mai bine sa ramaneti alaturi de familia dumneavoastra si sa va sprijiniti reciproc pentru a putea face fata suferintei?

Sau poate exista multe alte lucruri de care trebuie sa va ocupati personal: cum ar fi anuntarea rudelor din alte localitati, participarea la slujbele religioase de priveghere, comunicarea cu preotul, stabilirea programului pentru slujba la biserica si pentru inmormantare la cimitir, procurarea locului de veci, achizitionarea altor obiecte necesare, specifice traditiei care se pastreaza in familia si comunitatea dumneavoastra.

4. Va dedicati mai mult organizarii serviciului funerar, decat familiei dumneavoastra si trairilor care va incearca in aceste clipe.

Evitati aceste greseli si veti avea multumirea ca ati facut tot ce a fost necesar pentru derularea in cele mai bune conditii a ritualului funerar crestin.

Pentru mai multe informatii accesati site-ul www.casa-funerara-blaj.ro sau sunati la unule din numarele de telefon:

Cookies