Grenadă legată de gardul unei case din Ilfov. Încă nu se știe de unde provenea muniția

06 ian. 2023
148 afișări
Grenadă legată de gardul unei case din Ilfov. Încă nu se știe de unde provenea muniția
FOTO arhivă. Sursa: Unsplash

O grenadă legată de un gard în satul Sinteşti, localitatea Vidra, a fost găsită de un bărbat care a alertat poliția. Dispozitivul a fost dezamosat de trupele SIAS, iar trei unități de poliție caută acum autorul faptei.

Poliţiştii Postului de Poliţie Vidra au fost sesizaţi de către un bărbat că pe strada principală din satul Sinteşti, localitatea Vidra, se află un dispozitiv artizanal, ce pare a fi o grenadă, legat pe un gard, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov, în cel mai scurt timp, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii oraşului Popeşti Leordeni, ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ilfov, pentru efectuarea activităţilor din competenţă.

Poliţiştii ilfoveni au luat imediat toate măsurile, context în care au delimitat şi asigurat perimetrul respectiv.

De asemenea, la faţa locului s-au deplasat specialiştii pirotehnici din cadrul SIAS-IGPR, care au dezamorsat dispozitivul respectiv. Nu au existat victime.

Poliţiştii Serviciul de Investigaţii Criminale Ilfov, Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov şi ai oraşului Popeşti Leordeni, sprijiniţi de poliţişti din cadrul IGPR, fac cercetări pentru identificarea şi depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei, stabilirea situaţiei de fapt şi de drept şi luarea măsurilor legale care se impun.

Localitatea Sintești este cunoscută mai ales pentru arderile intenționate de deșeuri toxice, poluare care ajunge să se propage până în București.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies