Greenfield nu prea are căi de acces, dar va avea stații STB. TPBI: Stațiile „Cartier Greenfield” se înființează la capătul liniilor 203 și 204

13 iun. 2023
1404 afișări
Greenfield nu prea are căi de acces, dar va avea stații STB. TPBI: Stațiile
Greenfield nu prea are căi de acces, dar va avea stații STB. TPBI: Stațiile "Cartier Greenfield" se înființează la capătul liniilor 203 și 204 | Sursă foto: Facebook-Asociația de Dezvoltare Intercomunitară - TPBI

Greenfield o fi cartierul „refugiu în pădure” de la marginea Bucureștiului, dar să ajungi acolo, la tine acasă, sau să pleci dimineața către treburile zilnice din oraș e un fel de nenorocire măsurabilă în zeci de minute de stat în trafic, pe DN1, până mai străbați 10 centimetri sau 10 metri, după cum ți-o fi norocul.

Asta despre accesul în cartier cu mașina. Pentru varianta transportului în comun, TPBI anunță că înființează stațiile „Cartier Greenfield”, la capătul liniilor STB 203 și 204:

La solicitarea călătorilor și ca urmare a avizului primit din partea Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a dispus înființarea stațiilor „Cartier Greenfield” (pentru coborâre și urcare), la capătul liniilor de autobuz 203 și 204.

Noile stații vor putea fi utilizate de rezidenții din cartierul de la marginea orașului începând de joi, data de 15 iunie 2023. 

Această măsură a fost luată pentru a veni în ajutorul locatarilor, care nu avea la dispoziție nici un mijloc de transport public în comun pentru a se deplasa către București.

Astfel că, linia de autobuz 203 va funcționa între Piața Presei și Greenfield, iar linia 204 între Străulești și Greenfield.

Drumul către Greenfield, închis cu barieră la începutul anului

Ani de zile locuitorii din cartierul de la marginea Pădurii Băneasa s-au folosit de Drumul Vadu Moldovei pentru a ajunge și pentru a pleca de acasă. Acesta este un drum forestier.

La începutul anului 2023, accesul rezidenților pe acest drum a fost închis, cu ajutorul unei bariere amplasată de Romsilva și de Poliția Română. Astfel că, celor care stau în Greenfield le-a mai rămas doar o cale de acces, cea dinspre DN1, din vecinătatea DNCB.

Închiderea drumul forestier a iscat o serie de proteste ce i-au vizat atât pe primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cât și pe primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Încă de la înființarea cartierului, investitorul s-a angajat că va realiza un drum de acces către locuințe, dinspre șoseaua de centură a Capitalei. Cu toate astea, promisiunea nu a fost ținută, iar drumul nu există nici la acest moment.

Cookies