Parcarea de la Universitate s-a deschis azi. Greșeala penibilă de la intrare a fost corectată FOTO

de:
14 nov. 2012
0 Afișari
Parcarea de la Universitate s-a deschis azi. Greșeala penibilă de la intrare a fost corectată FOTO

Parcarea de sub Piața Universității este prima în parteneriat public privat din București. Parcarea va fi inaugurată mâine, în prezența primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Citește și Cât costă pe oră locul de parcare la Universitate.

După terminarea lucrărilor arheologice de la Piaţa Universităţii, edilul-şef anunţa că parcarea subterană va fi gata în martie. Ultimul termen de finalizare pentru parcarea de la Piaţa Universităţii avansat de primarul general, 20 septembrie, a fost depăşit cu două luni.

Parcarea subterană de la Piaţa Universităţii va avea trei nivele şi va asigura 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 pentru motociclete. Lucrarea este realizată în parteneriat public-privat cu firma spaniolă Interparking. Perioada de concesiune este de 34 de ani, timp în care Primăria va încasa de la firmă o redevenţă anuală ce va varia în funcţie de veniturile încasate. Astfel, redevenţa este între 4 şi 50% din venitul încasat anual de firmă. 4% pentru încasări anuale mai mici de 470.000 de euro şi 50% pentru încasări mai mari sau egale cu 1.700.000 de euro.

Prețul de parcare va fi undeva în jurul a doi lei pe oră.

Inițial, dezvoltatorii instalaseră, la intrările în parcare, plăcuțe pe care apărea inscripția University Place. După ce presa a semnalat greșeala, plăcuțele au fost schimbate cu unele noi: University Square. totuși, denumirea în limba română, singura care ar fi fost necesară deoarece numele proprii nu se traduc, în mod normal, a rămas scrisă fără diacritice.

Atunci:

University Place

Acum:

:University Square

 În ceea ce privește piațeta de deasupra parcării, după ce arhitecții care câștigaseră proiectul de amenajare a Pieței Universității îl acuzaseră pe Primarul general Sorin Oprescu de „mutilarea proiectului”, acesta a explicat că proiectul inițial era prea scump. Totuși, au fost dărâmate gurile de aerisire dizgrațioase ce fuseseră ridicate în piațetă.

 

 

Cookies