Gravidă în București. Ce sunt voucherele „Materna”, care e valoarea lor, unde și cum le poți folosi

11 nov. 2020
4009 Afișari
Gravidă în București. Ce sunt voucherele „Materna

Voucher-ul Materna București este un program privind acordarea unui sprijin financiar femeilor gravide din Capitală, derulat de Primăria Municipiului București prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale, denumit Voucher-ul Materna București.

Cine poate primi voucher-ul Materna în București

Voucher-ul se acordă oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București sau viză de reședință, de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei. La data depunerii cererii, beneficiarele trebuie să fie însărcinate în minim 10 săptămâni. În același timp, acestea nu trebuie să înregistreze datorii față de bugetul local.

Ce acte sunt necesare și unde se depun

De menționat este faptul că doar gravidele cu domiciliul sau reședința în sectorul 5 pot depune documentele fără certificat fiscal, eliberat de către DITL. În baza protocolului dintre DGASMB și DITL sector 5, interogarea se efectuează de către personalul Biroului Voucher Materna.

  • Adeverință eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii (eliberată cu cel mult 7 zile calendaristice la momentul depunerii cererii)
  • Copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente sau după caz, ultima ecografie efectuată (de preferat interpretarea ecografiei, nu pozele) .

Ce clinici din București acceptă voucher-ul Materna

 Voucher-ul Materna este acceptat în nu mai puțin de 193 de unități din Capitală, iar lista unităților afiliate voucher-ului poate fi consultată AICI (https://www.dgas.ro/voucher-materna/)

Ce valoare are voucher-ul și care este procesul

Fiecare voucher are o valoare de 1.000 lei, împărțite în tichete de câte 50 lei, acordându-se de două ori:

  • După procesarea cererii se acordă primul voucher, în valoare de 1000 lei.
  • După intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină se acordă al doilea voucher, la cererea femeii gravide. Este interzisă acordarea de rest în bani la vouchere.
  • Fiecare gravidă beneficiază de vouchere în valoare de 2000 lei, indiferent de numarul feților. În cazul sarcinilor gemelare, valoarea voucher-ului nu se dublează
Cookies